Jutro - Sreda, 10.03. - Da li još uvek imamo šanse samo sa preventivnim merama ili će se Srbija ipak zatvoriti na 7-10 dana?

U najnovijem izdanju emisije, gledaćete:

foto: HBRH/Shutterstock
foto: HBRH/Shutterstock
.

1. U FOKUSU
Od 24.decembra prošle godine do danas u Srbiji je vakcinisano više od milion i 650 hiljada građana. Zašto broj prijava stagnira, ko i kako može da pokrene neodlučne građane. Gošća jutra dr Marija Gnjatović.
((SLOBODA IZBORA))

2. ČOVEČE, NE LJUTI SE
Dojadilo vam je da vam se bela tehnika kvari čim joj istekne garantni rok a rezervnih delova nema, pa morate da kupujete novu mašinu? U Evropskoj uniji proizvođači će delove za popravku odsad morati da obezbede na najmanje deset godina. Kad ćemo to dočekati u Srbiji? Reći će nam Nikica Jovanović iz Nacionalne organizacije potrošača.
((KAD ĆE NAM ŠPORETI "ŽIVETI" DUŽE))

3. PRELISTAVANJE
Kad će početi i hoće li doneti neki pozitivan rezultat međustranački dijalog? Kako će se dalje odmotavati slučaj prisluškivanja predsednika Srbije i da li su moguće i smene ministra, kako navode mediji? O svemu tome, uz komentarisanje drugih najvažnijih naslova dnevne štampe, pričaćemo sa Đorđem Milićevićem i Vladimirom Pejićem.
((KO TO TAMO PRISLUŠKUJE?))

4. TEMA JUTRA
Da li još uvek imamo šanse samo sa preventivnim merama ili će se zbog povećanog broja obolelih od kovida 19, Srbija ipak zatvoriti, na 7 dana ili 10 dana, pitaćemo dr Mariju Zdravković, direktorku KBC "Bežanijska kosa" i članicu Kriznog štaba.
((PARE ILI ŽIVOT))

5. KO JE U PRAVU
Zašto su kućni ljubimci u Požarevcu na meti lokalne samouprave i plađljivih vlasnika? Zašto je Skupština grada donela odluku da u stanu može biti samo jedan pas ili mačka, a građani poštujući tu odluku na ulicu izbacili prekobrojnog ljubimca? Može li iko da odbrani te poteze reći će nam Marija Simić Lazarević i Vladimir Terzin.
((LJUBAV MOŽE AKO NE KOŠTA))

6. ZABAVA
Kako stranac vidi mogućnost za ponovno ujedinjenje Jugoslavije? Kako razume izgubljeno kolektivno sećanje na divna, ali i problematična vremena zajedničkog života, iz vizure običnih ljudi u Srbiji? O svemu tome više sa glumicom Jelenom Čvorović Paunović koja igra u predstavi Jugojugoslavija.
((TREĆA JUGA NA NEMAČKI NAČIN))

7.ZABAVA
Povratak korenima, ali uz eksperimente - tako su svoj novi album opisali članovi "Nevernih beba". O njemu će nam pričati njihov lider Milan Đurđević a videćete i novi spot ove grupe.
((REKA LJUBAVI))

8. ZABAVA
Kakvu to pesmu spremaju s Merimom Njegomir i kad ćemo ponovo uživo čuti klasike kakvi su "Ne pitaj" i "Zbog tebe"? Pitaćemo Zorana Dašića Dašu i Nikolu Zekića iz grupe "Legende".
((LEGENDE ZA SVA VREMENA))​