Jutro - Petak, 19. februar - Imamo li izbor da se "isključimo" ili života van interneta više i nema?

U novom Jutru gledaćete:

Imamo li izbor da se &isključimo& ili života van interneta više i nema?, foto: GaudiLab/Shutterstock
Imamo li izbor da se "isključimo" ili života van interneta više i nema?, foto: GaudiLab/Shutterstock
.

1. U FOKUSU
Godišnji odmori iz prošle godine ovog puta moći će da se iskoriste do 30. juna 2022. Hoće li poslodavci prihvatiti zaključak vlade i dozvoliti radnicima da iskoriste to pravo? Da li je veći strah od gubitka posla naterao radnike da rade i prekovremeno, ne pitajući za slobodne dane i godišnji odmor? Gošća Jutra je predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić
((DALEKO JE SUNCE PLAŽE))

2. ČOVEČE, NE LJUTI SE
Kafana u Novom Sadu zabranila ulaz "brnjičarima" i vakcinisanima. Da li ćemo i među sobom početi da izdajemo kovid pasoše, pa će jedni hteti samo sa vakcinisanima a drugi sa nevakcinisanima? Jesu li Srbi našli još jedan osnov da se podele? To ćemo pitati Stanka Crnobrnju, reditelja i publicistu, kao i socijalnog psihologa Vesnu Tomić.
((NI NA ŽURKU BEZ KOVID PASOŠA))

3. AKTUELNO
Otvoren je konkurs za upis na Vojnu akademiju i u Vojnu gimnaziju. Kakvi napori, ali i kakva čast i koliki ponos čekaju one koji se odluče da posvete život odbrani domovine? O tome ćemo razgovarati sa pukovnikom Slobodanom Simićem, kadetkinjom Jelenom Ružić i učenikom Milanom Petrovićem.
((ZA DOMOVINU I ČAST))

4. PRELISTAVANJE
Novi patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije biće ustoličen danas u Sabornoj crkvi. Može li on ujediniti tabore u crkvi i kakav će stav zauzeti u najvažnijim društvenim pitanjima? To će nam reći verski analitičar Jovan Janjić i istoričar Aleksandar Raković.
((DOSTOJAN!))

5. TEMA JUTRA
Srbija je uspela da ima dovoljno vakcina i za svoje stanovništvo i da pomogne drugima u regionu. Kako je naša kovid diplomatija, kao i kineska, prevazišla otpore? Zašto neki ne veruju Srbima čak ni kad vakcine na dar nose? O tome ćemo pričati sa Predragom Rajićem iz Centra za društvenu stabilnost, i sa Markom Vešovićem, novinarom "Dana".
((SRBIJA VAKCINIŠE I REGION))

6. KO JE U PRAVU
Oko 94 odsto mladih leže i budi se uz društvene mreže. I stariji su zbog posla po ceo dan onlajn. Mlade varaju opasne igrice, a odrasle Fejsbuk mafija. Imamo li izbor da se "isključimo" ili života van interneta više i nema? To pitamo vas, poštovani gledaoci, i Miloša Jovanovića, IT stručnjaka, kao i Nataliju Paunović iz Centra za kreiranje politika i stategija.
((DIGITALNA HIPNOZA))

7. ZLATNA BITKOIN GROZNICA
Vrednost bitkoina je na istorijskom maksimumu. Koga će obogatiti a koga zaviti u crno? Da li je nova digitalna valuta samo za one koji vole da se kockaju ili se bitkoionom i u našoj zemlji već plaćaju roba u prodavnicama i lekarski pregledi? Sve o tome zna naš gost Vukašin Brajić.
((SAMO ZA HRABRE))

8. SVI PRIČAJU O
"Opasna sam, jer imam lovu", kaže bogata tetka Milka, koju ćete u komičnim porodičnim dogodovštinama pratiti na našoj televiziji od nedelje u 20 sati. U ulozi opasne tetke je Seka Sablić, koja će danas biti naš gost.
((TRI MUŠKARCA I OPASNA TETKA))

9. ZABAVA
Ako ste iz generacije koja je na žurkama plesala uz “Volim te još” i “Oka tvoja dva”, veoma će vas obradovati naš današnji gost. Zijo Valentino predstaviće nam novu pesmu i novi spot.
((“DA SE RODIM PONOVO”))