Jutro - Nedelja, 31. januar - Možemo li da zaboravimo na koronu kada primimo vakcinu? Koliko smo blizu kolektivnog imuniteta?

U novom Jutru gledaćete:

Možemo li da zaboravimo na koronu kada primimo vakcinu?, foto: BaLL LunLa/Shutterstock
Možemo li da zaboravimo na koronu kada primimo vakcinu?, foto: BaLL LunLa/Shutterstock
.

1. PRELISTAVANJE
Zašto predsednik Vučić ide u Pariz i ubrzavaju li se igre oko kosovskog pitanja? Da li je i vakcinacija u Srbiji postala referendum za i protiv vlasti? O tome i drugim temama iz dnevne štampe razgovaraćemo sa političkim analitičarom Dejanom Vukom Stankovićem i Jelenom Milić iz Centra za evroatlantske studije.
((GLASANJE IGLOM VAKCINE))

2. TEMA NEDELJE
Kako da se prijavite za državnu pomoć? Koliko još novca država ima da bi održavala privredu i tokom korone? Može li nam u tome pomoći Amerika i hoće li zauzvrat tražiti političke ustupke? To pitamo ministra finansija Sinišu Malog.
((NIJE STOTINU EVRA, ALI POMAŽE))

3. AKTUELNO
Možemo li na korona virus da zaboravimo onda kada primimo vakcinu? Koliko smo blizu kolektivnog imuniteta? Koja vakcina najbolje i najduže štiti? Na ove teme razgovaramo sa Marijom Gnjatović iz INEP-a.
((VAKCINA I IMUNITET))

4. KO JE U PRAVU
Prošlo je godinu dana od kada je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusa. Koliko smo blizu njenog kraja? Da li je vakcina signal za opuštanje? Kakva je situacija na prvoj liniji fronta - u crvenoj zoni. Na ova pitanja odgovore daju doktorka Ana Gligić i doktor Radmilo Janković.
((GODINA PANDEMIJE))

5. SVI PRIČAJU O
Kome smeta saradnja Telekoma i Telenora? Ko zbog ovog ugovora gubi, a ko dobija? Ima li istine u optužbama koje na njihovu adresu prethodnih dana stižu od SBB-a, reći će nam generalni direktor Telekoma, Vladimir Lučić.
((BORBA NA TRŽIŠTU))

6. U FOKUSU
Lobira li naša crkva za zabranu ili gotovo potpunu zabranu abortusa, kao što je to uspelo katoličkoj crkvi u Poljskoj? Može li se abortus zaista zabraniti ili se žene time samo nateraju da idu kod nadrilekara? Pričamo li uopšte o dobrobiti žena i dece ili je pitanje abortusa samo povod za rat desnice i levice? Na to će nam odgovoriti otac Gligorije Marković i Jelena Lalatović iz mreže "Ženska solidarnost".
((RAT PREKO ŽENSKOG TELA))​