Jutro - Subota, 30. januar - Novi svetski rat vodi se vakcinama: Ko pobeđuje, a ko gubi?

U novom Jutru gledaćete:

Ko pobeđuje, a ko gubi u ovom ratu?, foto: RajCreatives/Shutterstock
Ko pobeđuje, a ko gubi u ovom ratu?, foto: RajCreatives/Shutterstock
.

1. PRELISTAVANJE
Ko je Velja Nevolja i zašto je juče uhapšen pa pušten? Da li je prisluškivanje ugrozilo bezbednost predsednika Srbije? Kako nas dele vakcine a kako Stefan Nemanja? To su neke od tema o kojima u Pregledu štampe razgovaramo sa Robertom Čobanom i Milanom Lađevićem.
((UDARNE VESTI))

2. TEMA JUTRA
Prvi put zbog kovida je bio u bolnici sa teškom upalom pluća u junu, a potom još jednom u januaru. Da li se konačno izborio sa posledicama kovida? O tome i ostalim aktuelnim temama razgovaramo sa Čedomirom Jovanovićem.
((BORBA ZA DAH))

3. AKTUELNO
Da li je 12-godišnja devojčica iz Tutina preminula od posledica kovida? Šta je multisimptomski post kovid sindrom kod dece, kada on nastupa i koga bi najviše trebalo da brine? To su pitanja za direktora bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića i pulmologa Tatjanu Radosavljević.
((SMRT ZBOG KOVIDA?))

4.KO JE U PRAVU?
Ono što je za američkog kritičara jeftina emocija, mi smo skupo platili, krvlju! Tako reditelj Gaga Antonijević odgovara na optužbe o "Dari iz Jasenovca"? Ko želi da istina o genocidu ostane zauvek zakopana? Jesu li Srbi jedini narod koji nema pravo na sećanje? Ruši li Dara tvrđavu o lošim momcima? Kakva je veza između spomenika Stefanu Nemanji i Dare iz Jasenovca? To pitamo dvojicu istoričara, Predraga Markovića i Čedomira Antića.
(("GROBOVI NAŠI...."))

5.SVI PRIČAJU O....
Da li je iko mogao da pretpostavi da se novi svetski rat neće voditi nuklearnim bombama nego vakcinama? Ko pobeđuje a ko gubi? Kako se Srbija snalazi u tom ratu? Šta ga, kao lekara, ohrabruje a šta zabrinjava? Da li je možda i on primio vakcinu? To, između ostalog, pitamo prof. Branimira Nestorovića koji odgovara i na neka od vaših pitanja.
((NESTOROVIĆ))​