Jutro - Četvrtak, 28. januar - Da li oni koji su primili obe doze vakcine mogu da budu prenosioci virusa?

U novom Jutru gledaćete:

Da li oni koji su primili obe doze vakcine mogu da budu prenosioci virusa?, foto: funnyangel/Shutterstock
Da li oni koji su primili obe doze vakcine mogu da budu prenosioci virusa?, foto: funnyangel/Shutterstock
.

1. SVI PRIČAJU O
Da li oni koji su primili obe doze vakcine mogu da budu prenosioci virusa?
Da li je kineska vakcina otpornija na mutirane verzije korona virusa kao što tvrdi grupa naučnika u Dablinu? Šta su istine a šta zablude od onoga što čitamo o vakcinama. U našem studiju biće dr Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Specijalističkog veterinarskog instituta u Kraljevu.
((ŠTA RADITI PRE I POSLE PRIMANJA VAKCINE?))

2. PRELISTAVANJE
Afera "Prisluškivanje" i slučaj "Silovanje". I pune vesti, danima. Da li je Dijana Hrkalović, kako "štampa" štampa, "Boginja mafije" koja je želela da menja lični opis i kako je učitelj Aleksić od Mike postao sinonim za predatorstvo. O te dve velike teme i najvažnijim naslovima iz dnevnih novina razgovaramo sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i novinarom Nikolom Tomićem. Pitaćemo ga i ima li kraja srpskim podelama na Ruse i Amerikance.
((UCENE, LICEMERJE I DUGME ZA SNIMANJE))

3. ČOVEČE, NE LJUTI SE
Pljačka butika u najstrožem centru Beograda trajala je deset minuta, pred gomilom svedoka. Da li nam najvažnije to jesu li za nju krivi migranti ili kakva je bezbednost u najprometnijem delu prestonice? Ako i jesu migranti, imaju li oni ime i prezime ili su nam svi iz te grupe krivi za svaki prestup bilo kojeg od njih? To su pitanja za Svetlanu Palić iz Komesarijata za izbeglice i migracije i za Radoša Đurovića iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.
((BABAROGE BEZ IMENA I PREZIMENA))

4. KO JE U PRAVU
Treba li deci od najranijeg uzrasta uvesti seksualno obrazovanje i da li bi to umanjilo broj silovanja i zlostavljanja? Mišljenja o tome sučeliće Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju i Jelena Tinska.
((AZBUKA SEKSUALNOSTI))

5. U FOKUSU
Desetogodišnji dečak u Rakovici navodno se slučajno obesio igrajući Tik-tok izazov.
Šta ne radimo dovoljno dobro ako se ovakve stvari dešavaju? O tome razgovaramo ovog jutra. Naši gosti su Miloš Jovanović, IT stručnjak, dr Aleksandra Dutina, psihijatar i Gordana Plemić iz Udruženja roditelj.
((IZAZOV SAČUVATI DETE))