Jutro - Petak, 22. januar - Kakav je odnos prema ženama u srpskom društvu, da li su ravnopravne ili ugrožene?

U novom Jutru gledaćete:

Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
.

1. SVI PRIČAJU O...
Šta sve treba da proverimo pre nego što primimo vakcinu? Da li ljudi koji pate od alergija treba posebno da paze? Postoji li neki test koji možemo da uradimo, i šta je najgore što može da se dogodi? Sa nama je ovog jutra doktorka Dragana Tadić, alergolog.
((KAKO DA ZNAMO DA LI SMO ALERGIČNI?))

2. PRELISTAVANJE
Imaju li društvo i mediji obzira prema žrtvama silovanja? Da li se o tim slučajevima ćuti a onda se presuđuje i pre nego što sačekamo dokaze? Hoće li Džo Bajden pojačati pritisak Amerike na Srbiju oko kosovskog pitanja, odnosa sa Rusijom i Kinom? O tome ćemo razgovarati sa Draganom J. Vučićevićem, urednikom "Informera", i Jelenom Milić iz Centra za evroatlantske studije.
((ĆUTIMO GODINAMA, PRESUDIMO U SEKUNDI))

3. AKTUELNO
Vlasniku lanca pumpi iz kuće ukrali stotinu hiljada evra. Gazdu menjačnica prebili na ulici pred prolaznicima i oteli mu dva miliona dinara. Kafić odleteo u vazduh. Advokat preživeo samo zato što je telohranitelj primio metak umesto njega. Crni niz samo u ovoj nedelji. Prvi put za medije nakon pljačke govori Srđan Knežević, vlasnik "Knez petrola". S nama u studiju biće i Darko Trifunović iz Instituta za nacionalnu bezbednost.
((UPAD U KUĆU, PREPAD NA ULICI))

4. TEMA JUTRA
Kakav je odnos prema ženama u srpskom društvu, da li su ravnopravne ili ugrožene? Da li je slučaj Aleksić upalio alarm za nadležne institucije i da li je porodica još uvek najsigurnije utočište i najvažnija škola za budući život dece? Samo su neka od pitanja za Minju Subotu i Vesnu Stanojević.
((PANDORINA KUTIJA))

5. DETE SA AUTIZMOM META NASILJA
Jedna žena u jednom vrtiću tukla je jedno dete. Nečije dete. Dete sa autizmom. Bar tako tvrde mediji. Tek kada se pojavio snimak koji je neko uradio telefonom poslata je inspekcija. Nadležni se bave vrtićem, a mi ćemo se baviti decom. Zato ovog jutra razgovaramo sa Vesnom Petrović - pedsednicom Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.
((DETE SA AUTIZMOM MALTRETIRALI U PRIVATNOM VRTIĆU!!!))

6. U FOKUSU
Da li ćemo i u 2021. nastaviti sa dobrim rezultatima u poljoprivredi, pitaćemo ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji će odgovarati i na pitanja naših gledalaca.
((HRANA JE ZLATO))

7. ZABAVA
Tolstojeva heroina, Ana Karenjina je san svake glumice, koji će se Dragani Mićalović ostvariti večeras, na premijeri ruskog klasika u niškom Narodnom pozorištu. Glumica Dragana Mićalović, biće naša gošća.
((ULOGA SNOVA))​