Jutro - Četvrtak, 14. januar - Koliko vitamina u proseku pijemo, a koliko bi trebalo? Koji su nam od koristi, a koji nam štete?

U današnjem izdanju emisije gledaćete:

vitamini, foto: Depositphotos
vitamini, foto: Depositphotos
.

1. SVI PRIČAJU O...
Zbog korone drastično povećana prodaja vitamina, a to može imati ozbiljne posledice! Koliko vitamina u proseku pijemo, a koliko bi trebalo? Od čega imamo koristi, a od čega štete?
To su neka od pitanja za Sonju Stojiljković iz Farmaceuske komore Srbije.
(ŠAKA ZDRAVLJA SVAKO JUTRO?)

2. PRELISTAVANJE
Imate malo ili srednje preduzeće i teško vam je da dobijete kredit? Sa Žužanom Hargitai iz Evropske banke za obnovu i razvoj proverićemo kako vam oni mogu pomoći, kao i da li će nam uvećati ili umanjiti račune za struju.
(IDEJE NAŠE, NOVAC EVROPSKI)

3. AKTUELNO
Posle 20 godina provedenih u poznatim kompanijama u svetu vratio se u Srbiju da radi. Kaže da je i u vreme pandemije moguće napraviti firmu koja posluje na svetskom tržištu. Kako? To će nam reći Zoran Vasiljev, tehnološki preduzetnik.
(KAKO NAPRAVITI USPEŠNU FIRMU?)

4. U FOKUSU
Ako neko zna kako se dolazi do olimpijskog zlata, onda je to ona. Olimpijske igre u Tokiju bi trebalo da počnu u julu ove godine, a kako se za njih spremaju naši šampioni, da li ih je odlaganje igara poremetilo i čemu da se nadamo, pričamo sa Milicom Mandić!
(U TOKIO PO MEDALJU)

5. TEMA JUTRA
Mnogo je onih koji su prošlu godinu zbog slabijeg kretanja završili sa više kilograma nego ikada pre, šta da jedu i šta da piju, a da to ne utiče negativno na imunitet? To će nam reći prof. dr Vojislav Perišić, gastroenterolog. Pričaćemo i o transplantacijama i o onima koji već osecaju posledice katastrofalne upotrebe antibiotika?
(ZDRAVLJE NA USTA ULAZI. A BOLEST?)

6. ZABAVA
Kaže da nakon što je prohodala i progovorila, naučila je da peva! Popularnost je stekla, nakon učestvovanja u šou programu ,,Zvezde Granda''. Ovoga jutra pevaće u našem studiju! Gost jutra je Vanja Mijatović!
(IZ MUZIČKE PORODICE)

7. ZABAVA
On je glumac, pevač, di-džej, tekstopisac i filmski producent! Nedavno je napustio Sjedinjene Države, i preselio se u Beograd! Kako mu se sviđa naša prestonica i koji su mu dalji planovi, pitamo Adama Devenporta!
(,,GDE GOD DA ODEM, NUDE MI RAKIJU'')

8. ZABAVA
Mnogo je razloga zbog kojih smo ponosni što je prvi igrani film na temu logora Jasenovac, srpski kandidat za 93. Oskara. Jedna od glumica, čija je uloga obeležila film „Dara iz Jasenovca“ jeste mlada Ana Lečić. Ona je naš gost.
("DARA IZ JASENOVCA")