Jutro - Nedelja, 20. decembar - Od prvih vakcina protiv korone deli nas nekoliko dana. Kakvim informacijama raspolažemo?

U nedelju 20. decembra, gledaćete:

foto: Depositphots/SSilver
foto: Depositphots/SSilver
.

1. PRELISTAVANJE

Zašto Lavrov vraća Iikonu koju mu je poklonio Dodik? Kako je Sarajevo za dan ostalo bez ruskog gasa? Je li poseta šefa ruske diplomatije nagovestila odgovor Kremlja na pritiske Zapada na Srbiju? Ko ugrožava mir u regionu i da li ponovo počinje svetska trka u nuklearnom naoružavanju ? Kada nam stiže ruska vakcina i da li će se proizvoditi u Srbiji? O tome u pregledu štampe razgovaram sa Miroslavom Lazanskim.
((POGLED IZ MOSKVE))

2. TEMA NEDELJE

Od prvih vakcina protiv korone u Srbiji deli nas nekoliko dana. Moći ćemo da izaberemo koju ćemo primiti. Međutim, kakvim informacijama raspolažemo? Na osnovu čega bi to trebalo da odlučimo? To ćemo između ostalog, saznati od naših gostiju. To su Branko Rihtman, mikrobiolog, naučnik ali i jedan od prvih ljudi u svetu kojije primio vakcinu protiv korone; prof. dr Goran Belojević, profesor medicinskog fakulteta i dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član kriznog štaba. Pričaćemo i o otporu pojedinih lekara prema imunizaciji i o merama za praznike.

((KAKO ODLUČITI KOJU VAKCINU DA PRIMIMO))

3. SV PRIČAJU O...

Vazduh u Srbiji ponovo je prethodnih dana bio veoma zagađen. Šta je rešenje? Kakve su preporuke za građane? Koliko opoeavak od kovida dodatno otežavaju štetne čestice u vazduhu? Hoćemo li narednih dana lakše da dišemo?
((KRATAK DAH))

4. AKTUELNO

Nova kovid bolnica u Kruševcu izgrađena za samo četiri meseca danas prima prve pacijenta. Uživo smo u Kruševcu i od 11h prenosimo obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
((SPAS ZA RASINSKI OKRUG))

5. MOJ PUT

Tri decenije bio je tamo daleko a sada se vratio u Srbiju da ostvari svoj san. Počeo je da svira kada je violina bila veća od njega. Od dana kada je violina bila veća od njega do 4 decenije duge karijere. O svom putu od Srbije do Amerike i nazad govoriće Stefan Milenković.
((SRBIJA STVARA))​