Jutro - Petak, 18.12 - O autoputu Beograd-Požega, Moravskom koridoru, tramvajima iz KG, razgovaramo sa Tomislavom Momirovićem

U "Jutru" 18. decembra, gledaćemo sledeće teme:

.

1. SVI PRIČAJU O ​
Izolacija je dovela do toga da se mnogi brakovi rastave, ali i da mnogi postanu jači i bolji nego pre pandemije. Od čega to zavisi?
Kao jedan od najčešćih razloga za razvod navodi se nedostatak fizičke intimnosti. Za nekoliko dana u Srbiji se obeležava dan orgazma pa ćemo pričati i o uticaju na zdravlje, a naš gost je doktor Vanja Milošević, ginekolog.
((DOBAR BRAK I KAD PADNE MRAK))

2. PRELISTAVANJE
Danas bi neki od najvećih srpskih novinara Miroslav Miro Radojčić, Predrag Milojević, Bogdan Tirnanić i Aleksandar Tijanić trebalo da dobiju ulice u Beogradu. O tome uz prelistavanje najvažnijih naslova dnevne štampe razgovaramo sa Ljiljanom Smajlović, predsednicom Suda časti Udruženja novinara Srbije. Pitaćemo je i ko su danas uzori mladim novinarima na fakultetima i u redakcijama. I šta se to u novinarstvu promenilo.
((KO SU DANAS PREZIMENA PROFESIJE))

3. TEMA JUTRA
Jedanaest miliona evra platili smo ovog meseca za kredite još iz Titovog vremena. Koliko stotina miliona još treba da damo? Koliko nam još decenija treba da nas više ne proganjaju dugovi za život u "zlatnoj eri" socijalizma, Kako to neki i dalje pamte? Reći će nam ekonomska novinarka Vesna Bjelić.
((TITOV KREDIT PADA I NA NAŠU DECU))

4. ČOVEČE, NE LJUTI SE
Da li ste medju onima koji veruju u smak sveta? Verovali ili ne jedan je najavljen za sledeći ponedeljak. I to baš onaj koji smo propustili 2012. O tome zašto ljudi veruju u razne teorije zavere, i odakle nam stvarno preti opasnost, da li od duboke države ili od plitke pameti razgovaramo ovog jutra. Naši gosti su Dejan Lučić, pisac, i Stanislav Milošević, astronom.
((BIĆE SKORO PROPAST SVETA?))

5. AKTUELNO
O autoputu Beograd-Požega, Moravskom koridoru, tramvajima iz Kragujevca, razgovaramo sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem. Naravno, pitaćemo ga i da li je lakše voditi privatnu kompaniju ili biti na čelu velikog ministarstva.
((STRUKTURA INFRASTRUKTURE))

6. ZABAVA
Korona nas je prvo zaustavila, a onda počela da nam menja živote. Kako je sada biti Srbin u Beču, reći će nam pevač Dejan Matić. Zakazan koncert za njihovu jubilarnu 2020. u kojoj je trebalo da obeleže 40 godina rada, Električni orgazam je odložio za april 2021. Sa Giletom pričamo o novoj pesmi, za ples u karantinu. Njenu pesmu „Hajde da se budimo u dvoje“ znaju svi, čak i oni koji nisu poklonici narodne muzike. Vera Matović je takođe naš gost. Ako ostanete sa nama do kraja emisije, saznaćete da li je pandemija uticala na razmišljanje jedne majke, da ćerka ipak ne krene njenim putem i postane pevačica. Kaja Ostojić pevaće uživo, u našem studiju.
((ESTRADNI ŽIVOT POD KORONOM))​