Jutro - Nedelja, 18. oktobar - Korona opasnija nego ikad, zdravstvenim sistemima u Evropi preti kolaps: Stiže li uskoro vakcina?

Dobro jutro Srbijo! U današnjoj emisiji gledaćete:

Bolnički kapaciteti u Evropi skoro su popunjeni, foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
Bolnički kapaciteti u Evropi skoro su popunjeni, foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
.

1. PRELISTAVANJE
Sačekuša za Pink Pantera u garaži tržnog centra Ušće. Spisak nepoželjnih Srba u svetu. Tramp i Bajden otimaju se za glasove Srba. To su neki od naslova u dnevnoj štampi koju prelistavamo sa Jakšom Šćekićem i Nebojšom Krstićem.

2. SPORT
Nedelja gradskih derbija širom Evrope donosi i večiti beogradski derbi. Zvezda i Partizan sastaju se 163. put. Detaljnije u sportskom pregledu od našeg Miloša Šaranovića.

3. TEMA NEDELJE
Korona opasnija nego ikad. Bolnički kapaciteti u Evropi skoro popunjeni, zdravstvenim sistemima preti kolaps. Šta nas čeka u narednim nedeljama? Stiže li uskoro vakcina protiv kovida? Da li su prognoze zaista takve da ih je teško izgovoriti? U temi nedelje razgovaramo sa dr Predragom Konom.

4. KO JE U PRAVU
Za jedne pravo koje nikog ne ugrožava, za druge skrnavljenje porodice i granica koja se ne prelazi. Crna Gora je pre nekoliko meseci rekla DA istopolnim brakovima. U Srbiji je u toku potpisivanje peticije koju podržavaju brojne javne ličnosti. Šta vi kažete - da ili ne? Naši gosti su Predrag Azdejković i Dragoslav Bokan.

5. SVI PRIČAJU O...
Maskirani napadač u garaži tržnog centra Ušće pucao na Aleksandra Šarca, člana kriminalne grupe PInk Panter. O ovom i drugim mafijaškim obračunima na javnim mestima razgovaramo sa Božidarom Spasićem i Darkom Trifunovićem.

6. U FOKUSU
Ekskluzivno, kroz Hram Svetog Save, koji će uskoro biti završen i osvećen, provešće nas ruski akademik, šef umetničkog tima za oslikavanje Hrama Nikolaj Muhin.

7. MOJ PUT
On je čovek koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, kad god se pojavi a nije ga bilo dugo. U moru srpskih podela i on je zaslužan za jednu. Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, pulmolog dr Branimir Nestorović ispričaće nam svoju životnu priču. Od odrastanja u Obrenovcu do borbe protiv kovida.