Jutro - Subota, 17. oktobar - Korona virus obara natalitet širom sveta: Šta do sada znamo o trudnoći u doba korone?

Dobro jutro Srbijo! U današnjoj emisiji gledaćete:

Neke zemlje daju dodatnu novčanu pomoć parovima koji dobiju dete tokom pandemije, foto: Depositphotos/Krakenimages.com
Neke zemlje daju dodatnu novčanu pomoć parovima koji dobiju dete tokom pandemije, foto: Depositphotos/Krakenimages.com
.

1. PRELISTAVANJE
Centralne teme iz dnevne štampe komentarišemo sa novinarom i kolumnistom Ivanom Radovanovićem i glavnim i odgovornim urednikom agencije BETA Draganom Janjićem.

2. SPORT
Prvi grend slem u sezoni Australijan Open pod znakom pitanja. Organizatori razmatraju mogućnost otkazivanja zbog korona virusa. Srpski teniseri Laslo Đere i Danilo Petrović u polufinalu turnira na Sardiniji. Varnice pred večiti derbi. Iz Partizana poručuju: 'Zvezda daleko od dominacije.'

3. TEMA JUTRA
Izgradnja počela 1935. u Kraljevini Jugoslaviji, završava se 2020. u Republici Srbiji. Kako će biti obeležen završetak izgradnje i uređenja Hrama Svetog Save, događaj koji će, bez sumnje, ući u istoriju? Kada će sve biti završeno? Ko će prisustvovati otvaranju? Koliko je novca uloženo? Gost jutra je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. Pitaćemo ga i da li postoje šumovi na vezi sa Kremljom zbog boljeg signala iz Bele kuće?

4. AKTUELNO
Korona virus obara natalitet širom sveta, pa neke zemlje daju dodatnu novčanu pomoć parovima koji dobiju dete tokom pandemije. Kakva je situacija u Srbiji? Da li je strah opravdan? Šta do sada znamo o trudnoći u doba korone? Kako da se podstakne rađanje ali i kako da svi zajedno psihički preživimo novi talas kovida? To pitamo ministarku Slavicu Đukić Dejanović i doktorku Slađanu Mihajlović.

5. KO JE U PRAVU
Partizan je slavio u poslednjem susretu, a sutra je novo odmeravanje snaga. Igra se 163. večiti derbi. Zvezda u duel ulazi oslabljena bez dvojice ključnih igrača koji su pozitivni na korona virus. Ko je od večitih rivala bolji u ovom trenutku? Koliko igračima nedostaje huk sa tribina? Da li bi derbi zbog korone mogao da bude odložen? O tome govore Ljubinko Drulović i Boško Đurovski.

6. SVI PRIČAJU O...
Prošlo je više od 100 godina od kada je prvi put izmeren krvni pritisak, a više od pola veka se zna da hipertenzija nije definisana samo sa dva broja. Šta svi moramo da znamo o toj najmasovnijoj hroničnoj nezaraznoj bolesti? Da li su aparati za kućnu upotrebu pouzdani i tačni? To pitamo dr Nenada Radivojevića.​

7. U FOKUSU
Ko ima šanse da uđe u tim “Starih znalaca”, i šta to zapravo znači, pitaćemo našeg gosta, najstarijeg aktivnog glumca u Srbiji, Vlastu Velisavljevića.

8. ZABAVA
Kako je osionost crnogorskog kneza Danila iz korena promenila živote tri žene? To je glavna tema novog romana, Ljiljane Habjanović Đurović, inspirisan istinitom pričom. Ona je naša gošća.