Jutro - Sreda, 12. avgust - Školska godina u doba korone: Kako će izgledati nastava i koliko dece će moći da bude u razredu?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Koliko dece će moći da bude u razredu?, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Koliko dece će moći da bude u razredu?, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Pravilnik o kvalitetu usitnjenog mesa, poluproizvoda i proizvoda od mesa primenjuje se od 1. marta ove godine. Šta se za potrošače na tržištu za pet meseci primene ovog propisa promenilo? To pitamo Veru Vidu iz Centra potrošača Srbije.
PRAVILA

PRELISTAVANJE
2. Rusi odobrili vakcinu protiv korone. Biće testirana i u Srbiji. Putinova kćerka među prvima primila vakcinu. Sme li Srbija da kupi kineski ratni sistem? To su samo neke od udarnih priča u današnjim novinama koje komentarišemo sa Ljiljanom Smajlović.
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. U Lisabonu večeras počinje prvi završni turnir fudbalske Lige šampiona u istoriji. U prvom četvrtfinalu sastaju se šampion Francuske Pari Sen Žermen i najprijatnije iznenađenje takmičenja Atalanta.
KREĆE SPEKTAKL

TEMA JUTRA
4. Školska godina u doba korone. Neko u klupama, a neko kod kuće. Kako će izgledati nastava, da li će maske i pranje ruku biti obavezno? Koliko dece će moći da bude u razredu? Kakva će uputstva danas dobiti škole? To su samo neka od pitanja za ministra prosvete Mladena Šarčevića.
NOVA ŠKOLSKA PRAVILA

AKTUELNO
5. "Vatreno oko", dnevno obradi više od 2.000 uzoraka na korona virus. Koliko je ta laboratorija savremenija od postojećih i od čega zavisi vreme potrebno za utvrđivanje zaraze? O tome razgovaramo sa dr Jelenom Begović, direktorkom Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.
KOVID 19

ZABAVA
6. Sutra u Beogradu počinje snimanje filma "Leto kada sam naučila da letim" po romanu Jasminke Petrović. Jedna od junakinja ove filmske priče je i naša gošća glumica Olga Odanović.
PRIČA O NAMA

ZABAVA
7. I za kraj u goste nam stiže zvezda serije "Tate", Marijana Mićić​
ONLAJN GORICA