Jutro - Sreda, 5. avgust - Koliko danas može da zaradi majstor u Srbiji i da li samo zbog novca odlaze u inostranstvo?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Dobar majstor zlata vredi, ali ih u Srbiji sve manje ima, foto: Depositphotos/IgorVetushko
Dobar majstor zlata vredi, ali ih u Srbiji sve manje ima, foto: Depositphotos/IgorVetushko
.

U FOKUSU
1. U državi Viktorija u Australiji proglašeno stanje katastrofe zbog korona virusa. Uveden policijski čas, a vanredno stanje trajaće do sredine septembra. Kakva je situacija ovog jutra, pitamo Matu Pavićevića iz Perta.
NOVO ŽARIŠTE

PRELISTAVANJE
2. Četvrt veka od Oluje. Neka nam ne traže da ćutimo i zaboravimo. Prisluškivani razgovori Klintona i Putina. Ko će u novu vladu SPS, Šapić ili manjine? To su samo neke od priča iz današnjih novina koje komentarišemo sa Borkom Kašanskim.
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. Drugi teniser sveta Rafael Nadal neće igrati na US Openu jer svet još nema kontrolu nad korona virusom. Na Gren slemu u Njujorku kompjuteri menjaju ljude. Umesto linijskih sudija, "oko sokolovo" pomagaće glavnim arbitrima.
NIŠTA NIJE ISTO

TEMA JUTRA
4. Dobar majstor zlata vredi, ali ih u Srbiji sve manje ima. Ko će nam krečiti, popravljati slavine i menjati osigurače? Koliko danas može da zaradi majstor u Srbiji i da li samo zbog novca odlaze u inostranstvo? Da li je Nemačka nova obećana zemlja?
"ZLATNE RUKE"

KO JE U PRAVU
5. Srpska slava i kolo nalaze se na listi UNESKOVE nematerijalne baštine. Koliko mi znamo o prošlosti i tradiciji? Treba li narodna muzika naše zemlje da postane obavezan predmet u školama?
MUZIČKO BLAGO

SVI PRIČAJU O
6. Muzička industrija više ne postoji. Svi veliki festivali otkazani su zbog korona virusa. Udruženje promotera ovih događaja traži pomoć od države da bi opstali. Ima li rešenja?
NA IZDISAJU

ZABAVA
7. Ana i Marko, čačansko-milanovački bluz dvojac osvojio svet. Kako je nastao neobičan bend "Rumlin trabl" otkriće nam naši onlajn gosti Ana i Marko.
ŠUMADIJSKI BLUZ