Jutro - Ponedeljak, 3. avgust - Srbija danas dobija novi parlament: Hoće li biti efikasniji?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Srbija danas dobija novi parlament, foto: Depositphotos/Leonid_Andronov
Srbija danas dobija novi parlament, foto: Depositphotos/Leonid_Andronov
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Sa naznakom hitno, svet obišla vest iz Velike Britanije – ne koristite gelove za suvo pranje ruku pre izlaganja suncu jer posledice mogu biti katastrofalne! Da li se to upozorenje odnosi isključivo na gelove na bazi alkohola ili na sve? To pitamo dermatoverenologa dr Goranu Isailović.
OPREZ!

PRELISTAVANJE
2. Prva vakcina protiv korone u Srbiju stiže iz Kine. Panika u Grčkoj zbog drugog talasa korona virusa. Bura pred godišnjicu Oluje. Šta posle 25 godina kažu oni koji su preživeli put od Knina do Srbije. Srbija druga rastuća ekonomija u Evropi, tvrdi premijerka Brnabić. To su samo neke od udarnih priča koje u prelistavanju komentarišemo sa Aleksandrom Đondovićem.
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. Trka kakvu Formula 1 ne pamti! Luis Hamilton pobedio je na tri točka na trci za Veliku nagradu Britanije. Britancu u poslednjem krugu eksplodirao pneumatik.
KAO NA FILMU

TEMA JUTRA
4. Srbija danas dobija novi parlament. Šta možemo očekivati od najvišeg zakonodavnog tela u kojem vladajuća stranka sa 188 poslanika ima apsolutnu većinu, hoće li parlament biti efikasniji i da li će najvažniji zadatak biti promena Ustava?
NOVI SAZIV

AKTUELNO
5. "Košare", "Dara iz Jasenovca", "Žetva", "Luda godina". Sa koliko novca je država pomogla realizaciju ovih filmskih ostvarenja, da li su šansu dobili najbolji, koje svetske zvezde stižu u Beograd i kada možemo da očekujemo premijere u bioskopima? O tome razgovaramo sa Jelenom Trivan i Milošem Bikovićem.
FILMSKA MEKA REGIONA

SVI PRIČAJU O
6. Radionice za srednjoškolce u Prirodnjačkom centru u Svilajncu. Šta će sve moći da nauče koristeći i nove tehnologije to pitamo direktorku i kustosa Centra Danijelu Čuknić i Stefana Radevića.
NAUČNI IZAZOVI

ZABAVA
7. I za kraj predstavljamo novu pesmu benda "Mr Rabbit". Frontmen benda Aleksandar Danilović je naš gost.
"BIĆE BOLJE"​