Jutro - Subota, 1. avgust - Letovanje u Srbiji skuplje nego u inostranstvu: Zbog čega?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Letovanje u Srbiji skuplje nego u inostranstvu, foto: Depositphotos/IgorVetushko
Letovanje u Srbiji skuplje nego u inostranstvu, foto: Depositphotos/IgorVetushko
.

1. PRELISTAVANJE
Nova vlada Srbije biće formirana do kraja avgusta, uverava predsednik Srbije. U igri 4 koalicione opcije. Srpski poslanik u hrvatskom Saboru ide na proslavu godišnjice ''Oluje''. Stručnjaci upozoravaju - korona virus postaje sve agresivniji, neki su od naslova iz dnevne štampe koje komentarišemo sa novinarkom Duškom Jovanić.
NASLOVI

2. SPORT
Počela nova sezona domaćeg fudbalskog prvenstva. Crvena Zvezda u Novom Pazaru započinje odbranu titule. Posle skoro 5 meseci pauze danas se nastavlja i NBA liga. Detaljnije u sportskom pregledu jutarnjeg programa.
POČECI I PRODUŽECI

3. U FOKUSU
Darko Šarić osuđen na devet godina zatvora zbog pranja novca. Šta o presudi misli tužilaštvo, a šta odbrana? Može li eventualn žalba branioca da umanji kaznu i da Šarić uskoro bude slobodan čovek? O tome sa novinarima koji su pratili slučaj ''Šarić'' Darkom Jevtićem i Vukom Cvijićem.

4. TEMA JUTRA
Broj novoobolelih od korone stidljivo opada, ali broj ljudi na respiratorima ponovo se uvećava. Novi gradovi u Srbiji postaju žarišta, a Beograd je okarakterisan kao epidemiološka bomba. Šta znači da se virus smanjuje u cirkulaciji i gde smo pet meseci od početka epidemije, pitamo doktora Predraga Kona, on je naš gost.
U CIRKULACIJI

5. AKTUELNO
Na more ove godine uspeva da ode veoma mali broj ljudi. Ostali su odlučili da odmor provedu u Srbiji. Ali, njih je sačekalo neprijatno iznenađenje: cene po turističkim destinacijama u našoj zemlji višestruko su više nego bilo gde u inostranstvu. Zašto je to tako, razgovarmo sa ministrom turizma Rasimom Ljajićem.
PAPRENO LETOVANJE

6. SVI PRIČAJU O...
Filmski festivali su otkazani ili odloženi, nećemo skoro gledati premijeru ni jednog najavljenog filmskog hita. Ipak, sniamanje serija i filmova nije stalo. Kakva je budućnost filmske i pozorišne kulture, kod nas i u svetu i da li će se sada sve preusmeriti na televiziju? O tome pričamo sa gradskim sekretarom za kulturu Ivanom Karlom i glumcem Rašom Bukvićem.
FILM I KORONA

7. ZABAVA 1
On je pravo tenisko čudo iz Srbije o kome priča ceo svet, a nije Novak Đoković. Sa teniskim reketom čini čuda. Neka od njih pokazaće nam i u našem studiju. Stefan Bojić je naš gost.
TENISKI MAĐIONIČAR

8. ZABAVA 2
Za kraj vas vodimo do jadranske obale odakle nam se javljaju članice grupe Frajle. Slušamo i njihovu novu pesmu sa kojom su učestvovale na Splitskom festivalu.
''VOLI ME GODINAMA''