Jutro - Četvrtak, 30. jul - Da li veštačka inteligencija može da predvidi razvoj KOVIDA 19?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Da li veštačka inteligencija može da predvidi razvoj KOVIDA 19?, foto: Depositphotos/DmyTo
Da li veštačka inteligencija može da predvidi razvoj KOVIDA 19?, foto: Depositphotos/DmyTo
.

U FOKUSU
1. Naučnici iz Kragujevca i Rijeke rade na softveru za predviđanje razvoja korone. Da li veštačka inteligencija može da predvidi razvoj KOVIDA 19? To pitamo profesore Nenada Filipovića i Zlatana Cara.
ZAJEDNIČKIM SNAGAMA

PRELISTAVANJE
2. Pritisci na Srbiju nikada nisu ni prestali. Odbićemo i nagoveštaj ultimatuma oko Kosova. Brnabićka će ostati premijerka, većina ministara odlazi. Iz Rusije 10.avgusta stiže vakcina protiv korone. To su samo neke od priča u današnjim novinama koje komentarišemo sa Aleksandrom Vidakovićem iz "Frankfurtskih vesti".
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. Novak Đoković se vraća na teren. Najbolji teniser sveta i Rafael Nadal na listi igrača koji ce u avgustu igrati na Sinsinati Openu. Nagradni fond drastično manji - pobednik će dobiti 75 odsto manje novca nego prosle godine.
POVRATAK NAJBOLJIH

TEMA JUTRA
4. Dipos je jedno od državnih preduzeća koje je ove godine osvojilo medjunarodni zlatni sertifikat za uspešno poslovanje.Čime su zaslužili ovo priznanje pitamo Ivanu Milosavljević, zamenicu direktora "Diposa".
POZITIVAN BILANS

AKTUELNO
5. Osam meseci uslovne kazne i četiri godine zabrane rada za vaspitačicu koja je šamarala i bacala devojčicu u Zvečanskoj. Za sva ostala dela koja joj se stavljaju na teret je oslobođena. Da li je kazna konačna i adekvatna i kako se vrši odabir osoba koje rade sa decom?
SRAMOTA

SVI PRIČAJU O
6. 17. Beogradski festival igre u septembru i novembru. Kako će izgledati u doba korone, da li će biti pred publikom ili bez nje? To pitamo Aju Jung direktorku festivala. Ona je naša gošća.
NOVI TERMINI

ZABAVA
7. Počelo snimanje serije i filma o životu legendarnog Tome Zdravkovića. Jedan od junaka ove priče je i naš onlajn gost glumac Petar Benčina.
"TOMA"​