Jutro - Sreda, 29. jul - Šta se dešava kada se ukrste tri horoskopa: zapadnjački, kineski i japanski?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Šta se dešava kada se ukrste tri horoskopa?, foto: Depositphotos/rfphoto
Šta se dešava kada se ukrste tri horoskopa?, foto: Depositphotos/rfphoto
.

U FOKUSU
1. Hemijski fakultet u Beogradu proizveo dva antigena virusa korona. Imaćemo testove koji prate borbu organizma sa virusom. Kako ćemo znati da li je imuni sistem zaraženog pacijenta počeo da se bori sa KOVIDOM 19? To pitamo prof. dr Tanju Ćirković Veličković, sa Hemijskog fakulteta.
VELIKI POMAK

PRELISTAVANJE
2. Ultimatum Srbiji iz Evrope. Priznajte Kosovo uz stolicu u Ujedinjenim nacijama. Oporavak od korone traje duže od godinu dana. Oko 60 odsto zaraženih mlađe od 50 godina. Trudnica iz Vranja na respiratoru rodila bebu pa preminula. Ovo su samo neki od naslova u današnjim novinama koje komentarišemo sa Aleksandrom Apostolovskim.
UDARNE PRIČE

SPORT
3. Četiri dana pred početak nove fudbalske sezone u Srbiji, Crvena zvezda pobedila Borac iz Banja Luke u generalnoj probi. Crveno-beli nadomak dva velika pojačanja. Kanga se vraća, a srpski šampion zainteresovan i za Federika Makedu.
POSLEDNJE PRIPREME

TEMA JUTRA
4. Zbog korone banke ponovo zamrzle otplatu kredita na dva meseca. Ko ne želi da pauzira s obavezama mora o tome da obavesti banku. Kakve opasnosti vrebaju one koji su prinuđeni da odlože otplatu kredita?
DVOMESEČNI MORATORIJUM

AKTUELNO
5. Nošenje maski u zatvorenom prostoru dalo rezultate, ocenio krizni štab. Broj zaraženih u jednom danu manji od 400. Kakvom strategijom se rukovode lekari, da li je učestalo ponovno obolevanje i da li je realno očekivati vakcinu pre prve polovine sledeće godine? O tome razgovaramo sa imunologom dr Srđom Jankovićem.
HILJADU LICA KORONE

SVI PRIČAJU O
6. Šta se dešava kada se ukrste tri horoskopa. Zapadnjački, kineski i japanski? Kakve nam tajne otkrivaju i šta nam je to zapisano u zvezdama? To pitamo Dragana Milenkovića.
KIGAKU

ZABAVA
7. "Ono što je sjajno u rokenrolu jeste činjenica da neko poput mene može postati zvezda", napisao je u svojoj autobiografiji Elton Džon. Istu je na srpski jezik preveo Dejan Cukić. On je naš gost.
"JA, ELTON DŽON"​