Jutro - Utorak, 28. jul - Opasne igrice vrebaju decu na internetu: Kako se izboriti sa opasnostima?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Kako se izboriti sa opasnostima?, foto: Depositphotos/DimaBaranow
Kako se izboriti sa opasnostima?, foto: Depositphotos/DimaBaranow
.

U FOKUSU
1. Nulti pacijent zaražen koronom bio je iz Subotice. U Vojvodini je sve počelo. Brojke i dalje nisu optimistične. Kada će se sve završiti i kakva je situacija u Vojvodini pitamo prof. dr Editu Stokić, v.d. direktorku KC Vojvodine.
NULTA TAČKA

PRELISTAVANJE
2. Nova američka studija o koroni. Otkriveno 17 simptoma, zaraženi najčešće osete sedam. Ko je "zarazio" masku Sulejmanu Ugljaninu. Ko prekrši samoizolaciju platiće 150.000 dinara. Oprez banke zamrzavaju otplate kredita na dva meseca, ali plaćaćemo veće rate. To su samo neke od priča u današnjim novinama koje komentarišemo sa Žarkom Rakićem
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. UEFA bi mogla da "preseli" na Kipar Crvenu zvezdu i Partizan. Fudbalska asocijacija Kipra otkrila je plan Evropske fudbalske unije da mečeve kvalifikacija za evro kupove organizuje upravo u toj zemlji. To znači da bi srpski klubovi svoje evropske vize mogli da traže na tom ostrvu.
PREKO KIPRA DO EVROPE?

TEMA JUTRA
4. Radovi na Savskom trgu, spomenik Stefanu Nemanji i promene naziva beogradkih ulica iz vremena SFRJ uzburkala su politički život u prestonici. Kada će biti zvršeni radovi, kome smeta spomenik, a ko se stidi istorije i zašto? Samo su neka od pitanja za zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.
"ZEMLJO MOJA"

AKTUELNO
5. Opasne igrice vrebaju decu na internetu. „Igra davljenja”, "izazov 48", “led i so izazov” samo su neke od igara kojima tinejdžeri sebi ugrožavaju život. Kako se izboriti sa opasnostima koje vrebaju mlade i zašto se uvek bavimo posledicama, a ne uzrocima?
DIGITALNA GENERACIJA

SVI PRIČAJU O
6. Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv hepatitisa. Koliko je aktuelna pandemija korona virusa promenila percepciju i strah od virusnih bolesti širom sveta?
"BUDUĆNOST BEZ HEPATITISA"

ZABAVA
7. Čoveku nisu potrebni ni anđeli ni demoni, dovoljna mu je sopstvena destruktivna priroda kaže pisac romana "Dukat za lađara" Dejan Stojiljković. On je naš gost
KRATKI ROMAN​