Jutro - Petak, 24. jul - Slepi miševi su glavni osumnjičeni za koronu, ali ovih dana i naši zaštitnici od komaraca

Dobo jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Slepi miševi su glavni osumnjičeni za koronu, ali ovih dana i naši zaštitnici od komaraca. Koliko poznajemo ove životinje, koliko ih vrsta ima i po čemu se razlikuju? To pitamo Miodraga Vinkića, speleologa.
SLEPI MIŠEVI

PRELISTAVANJE
2. Korona ima hiljadu lica. Napada pluća, srce, mozak, jetru, bubrege i pravi tronbove. Ako Kosovo ostaje u Srbiji i Republika Srpska ostaje u Bosni i Hercegovini. Novi paket finansijske pomoći firmama i građanima. To su udarne priče u današnjim novinama koje u prelistavanju štampe komentarišemo sa Nebojšom Čovićem.
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. Korona virus i dalje menja sport. Košarkaška ABA liga počeće dve nedelje kasnije u odnosu na planirani termin. Fudbalska Superliga kreće na vreme 1. avgusta, ali bez prisustva navijača na stadionima.
IGRAĆE SE,ALI...

TEMA JUTRA
4. Da li je istorija najbolja učiteljica života? Gde prestaje mit, a počinje realnost? Da li je moguće razdvojiti mitsko od istorijskog? To pitamo istoričara Dejana Ristića.
"ZABLUDE SRPSKE ISTORIJE"

AKTUELNO
5. Broj zaraženih korona virusom se ne smanjuje. Šta nam pokazuje procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih, koliko je važno da se rezultati testova dobiju za 48 sati i da li je zabrinjavajuće upozorenje Svetske zdravstvene organizacije da je Balkan opasno žarište? O tome razgovaramo epidemiologom dr Predragom Konom.
NOVO LICE VIRUSA?

SVI PRIČAJU O
6. Da li ima mesta razgovoru o jednakosti u vreme krize? To pitanje u okviru više projekata postavlja Švedska ambasada u Srbiji. Zašto je jedanakost važna za Švedsku i koliko je ima u Srbiji pitamo ambasadora Jana Lundina.
"HAJDE DA PRIČAMO JEDNAKOSTI"

ZABAVA
7. Nova predstava Hartefakta "Intimnost" na Dubrovačkim letnjim igrama. Protagonisti ove priče glumac Leon Lučev i reditelj Andrej Nosov naši su onlajn gosti.
13. AVGUST​