Jutro - Utorak, 21. jul - Zašto su i trudnice i mala deca na udaru Kovida 19?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Zašto su i trudnice i mala deca na udaru Kovida 19?, foto: Depositphotos/IgorVetushko
Zašto su i trudnice i mala deca na udaru Kovida 19?, foto: Depositphotos/IgorVetushko
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Zimi ne možemo da vozimo sa letnjim gumama, a leti možemo sa zimskim jer to nije zakonska obaveza. Da li time ugrožavamo bezbednost? To pitamo Milana Božovića, stručnjaka za bezbednost.
RUPA U ZAKONU?

PRELISTAVANJE
2. Žrtve korona virusa, sukob Čedomira Jovanovića sa poslovnim partnerima, ispovest glumca Branka Vidakovića posle izlaska iz pritvora, Dua Lipa i velika Albanija. Ovo su samo neke od priča u današnjim novinama koje komentarišemo sa Dejanom Vukom Stankovićem.
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. Prvi put posle 64 godine Frans fudbal neće dobiti zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta. Nema uslova da izbor bude fer, navodi se u saopštenju.
OSTAJE U VITRINI

TEMA JUTRA
4. Tragedija u Nišu. Porodila se trudnica na respiratoru, beba preminula. Zašto su i trudnice i mala deca na udaru Kovida 19? Postoji li način da zaštitimo buduće majke? To pitamo prof. dr Aleksandra Stefanovića, direktora Klinike u Višegradskoj.
BEZ MILOSTI

KO JE U PRAVU
5. Žene u Srbiji provode duplo više vremena u obavljanju kućnih poslova i brizi o porodici. Kada bi ti poslovi bili vidljivi i plaćeni, svaka žena bi samo u kući zaradila skoro 550 evra. Koliko je korona dodatno povećala taj neplaćeni rad i koliko muškarci pomažu u kući?
NEJEDNAKOST

SVI PRIČAJU O
6. Prvi put u Srbiji zbirka priča Ante Tomića "Pogledaj što je mačka donijela". Novinar, pisac i scenarista Ante Tomić je i naš onlajn gost iz Zagreba.
BEZ PREVODA

ZABAVA
7. I za kraj u goste nam stiže Lady Jelena. Ima novu pesmu i novi spot​
"MALA DANKA"