Jutro - Nedelja, 31. maj - Počinju testiranja na Kovid-19! Može li onaj ko je preležao virus ponovo da se zarazi?

U današnjem izdanju emisije gledaćete:

marija savič stamenić, foto: Prva Tv
marija savič stamenić, foto: Prva Tv
.

PRELISTAVANJE
Ubistvo afroamerikanca u Mineapolisu zapalilo Ameriku. Demonstranti i ispred Bele kuće. Tramp upozora va da bi bi dočekani najljućim psima i najopasnijim oružjem da su probili ogradu. Istovremeno, broj preminulih od korona virusa u toj zemlji prešao je 100 hiljada. Uživo smo u Vašingtonu, razgovaramo sa Obradom Kesićem.

SPORT
Fudbaleri Partizana slavili su u prvoj zvaničnoj utakmici nakon prekida sezone zbog korona virusa, protiv Mladosti rezultatom 4:1. Zašto je meč kasnio 10 minuta, saznaćete u sportskom pregledu jutarnjeg programa.

TEMA JUTRA
Ko je poznati političar koji zlostavlja decu, o kojem je pre nepuna tri meseca prvi put govorio Igor Jurić? Šta o tome zna policija? Da li će Jurić dokaze koje ima dostaviti tužilaštvu? Igor Jurić, osnivač Fondacije ''Tijana Jurić'' i Biljana Popović Ivković, državna sekretarka MUP-a Srbije su naši gosti.

AKTUELNO
Od sutra u Srbiji počinje testiranje na Kovid-19 na lični zahtev čime će moći da se otkrije prisustvo antitela. Može li onaj ko je preležao koronu ponovo da se zarazi? Koliko nas antitela mogu zaštiti od virusa koji je do sada odneo više 360.000 života širom sveta? Hoćemo li do eventualnog drugog talasa epidemije razviti kolektivni imunitet u koji se svi uzdaju? Gost jutarnjeg programa je imunolog prof. dr Srđa Janković.

MOJ PUT
Uz njegove pesme i emisije odrastale su brojne generacije. Ceo svoj život i karijeru posvetio je deci. Kako je izgledao njegov životni put od inženjera do kompozitora dečijih pesama, otkriće nam legendarni Minja Subota.

SVI PRIČAJU O...
Snove je moguće ostvariti ako postoji iskrena želja, poruka je njihove nove pesme ''Ko ti je rekao'', čiji spot premijerno gledamo u našem programu. Članovi benda ''Iskaz'' su gosti jutarnjeg programa.