Jutro - Četvrtak, 28. maj - Da li se škola završava po starom ili novom korona kalendaru?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Da li se škola završava po starom ili novom korona kalendaru?, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Da li se škola završava po starom ili novom korona kalendaru?, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Jednogodišnja Sofija iz Beograda ujedinila ceo region. U prikupljanju novca za njeno lečenje pored naših sportista i humanih ljudi uključio se čak i Ronaldo. Da li je skupljeno dovoljno sredstava za lečenje u Americi otkriće nam Sofijini roditelji. Oni su naši gosti.
ZA PRVI KORAK

PRELISTAVANJE
2. U pojedinim osnovnim školama u Beogradu školska godina produžena za još dve nedelje. Da li se škola završava po starom ili novom korona kalendaru? Ko donosi odluku o tome? Direktori škola ili ministarstvo? To pitamo Milana Pašića, pomoćnika ministra za osnovno obrazovanje. Koji probleme muče sadašnje i buduće akademce, kada će predavati dokumenta a kada polagati prijemne? O tome u razgovaramo i sa Nadom Popović Perišić i Petrom Bulatom.
NEDOUMICE

SPORT
3. Klubovi ABA lige odlučili su da se sezona završi bez pobednika. Iz lige niko neće ispasti, već će biti proširena za još dva člana.
KRAJ POSLE NAPETE SKUPŠTINE

TEMA JUTRA
4. Korona ili politika šta stoji iza odluke Podgorice o "rampi" za građane Srbije. Ko je zavadilo "dva oka u glavi", da li je moguć kompromis crnogorske vlade i Srpske pravoslavne crkve? To su samo neka od pitanja za ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzana Miloševića. On je naš gost.
NA IVICI?

KO JE U PRAVU
5. Za sada 12 izbornih stranaka i koalicija izlazi pred birače 21.juna. Rok za predaju lista ističe 5. juna u ponoć. Koliko će stranaka učetvovati na izborima, sa kojim obećanjima izlaze pred birače i kakvom se rezultatu nadaju? To pitamo Marka Đurišića, iz Ujedinjene demokratske Srbije i Ivana Matovića, člana Predsedništva pokreta "Metla 2020"
OBEĆANJA

SVI PRIČAJU O
6. U subotu se obeleževa svetski dan obolelih od multiple skleroze. U Srbiji od ove bolesti boluje više od 9.000 ljudi. Ima li leka i mogu li se izbeći invalidska kolica i koliko je savremenija terapija dostupna pacijentima u Srbiji?
"OSTANIMO POVEZANI"

ZABAVA
7. Domaći film "Asimetrija" proglašen za najbolji na svetskom onlajn festivalu u Sidneju. Rediteljka Maša Nešković i glumica Tamara Krcunović su naše gošće.
SVETSKI USPEH​