Jutro - Utorak, 26. maj - Ko sve i zašto svojata srpski jezik?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Ko sve i zašto svojata srpski jezik?, foto: Depositphotos
Ko sve i zašto svojata srpski jezik?, foto: Depositphotos
.

U FOKUSU
1. Preti li nam posle korone i legionarska bolest? Kako da se sačuvamo od bakterija koje nam dolaze iz klima uređaja, pitamo prof. dr Gorana Belojevića, šefa Katedre za higijenu sa medicinskom ekologijom na Medicinskom fakultetu.
UPALA PLUĆA

PRELISTAVANJE
2. "Srbija se saginjati neće", "Gotov je", "Ko sme da vas pogleda u oči", "Kevo ja ću levo", "Brže, jače, bolje". To su samo neki od slogana u predizbornim kampanjama za protekle tri decenije. Ko ih kreira, kako one utiču na birače i šta će presuditi u ovoj izbornoj utakmici? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Srđanom Bogosavljevićem i Ivanom Stankovićem.
"RAT REČIMA"

SPORT
3. Novak Đoković dovodi svetske zvezde u Beograd. Na turnir Adria open dolaze Tim, Zverev i Dimitrov. Najbolji teniser sveta se nada mečevima pred publikom.
TENISKA ELITA U BEOGRADU

TEMA JUTRA
4. Bugarska akademija nauka tvrdi da se skoro na polovini teritorije Srbije govori jezikom koji vuče korene iz bugarskog. Ko sve i zašto svojata srpski jezik? To pitamo dr Viktora Savića sa Instituta za standardizaciju jezika.
PRETENZIJE

AKTUELNO
5. Kraj sezone u Evroligi i Evrokupu. Sastav timova ostaje isti. Da li je ova
odluka bila jedina realna? Zašto nije došlo do proširenja najjačeg evropskog klupskog takmičenja? To pitamo Božidara Maljkovića, Nebojšu Čovića i Vladimira Stankovića.
SEZONA JE GOTOVA

SVI PRIČAJU O
6. Ona je uvek korak ispred drugih. I na onlajn koncertu napravila je scenski spektakl. Jelena Karleuša je naša gošća.
VIRTUELNI SPEKLATKL​