Jutro - Četvrtak, 21. maj - Danas odluka o ulasku u Srbiju bez negativnog testa na koronu: Da nije još rano za takav korak?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

.

U FOKUSU
1. Biće još pandemija i epidemija, tvrde naučnici. Šta su poslednja istraživanja otkrila o korona virusu? Da li je imunitet ključ naše odbrane u ovoj pandemiji i koliko genetski faktori određuju našu reakciju? O tome razgovaramo sa dr Kristoferom Tehlirijanom, internistom i reumatologom.
GENETSKI FAKTORI KOVID-19

PRELISTAVANJE
2. Dešavanja u Crnoj Gori i prekid štrajka glađu Boška Obradovića danas su centralna teme u svim srpskim medijima. O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Jakšom Šćekićem i Bojanom Bilbijom.
UADARNE PRIČE

SPORT
3. Evroliga odluku o nastavku sezone donosi 25. maja. Šanse za nastavak sezone su minimalne, prenose mediji. FIBA demantovala da je zvala Partizan u Ligu šampiona.
ODLAGANJE NEIZBEŽNOG

TEMA JUTRA
4. Vlada Srbije danas će se izjasniti o predlogu Kriznog štaba da se u našu zemlju ulazi bez negativnog testa na koronu. Da li je rano za takvu odluku, hoće li to uraditi i druge zemlje, zašto je opet porastao broj novoobolelih i kako se naš zdravstveni sistem oporavlja od Kovida 19? To su samo neka od pitanja za prof. dr Danicu Grujičić, direktorku Instituta za onkologiju i radiologiju.
SRPSKI SCENARIO

KO JE U PRAVU
5. Rešimo krizu prodajmo "Mona Lizu" za 50 milijardi evra. To je predlog francuskog biznismena za recesiju koju je izazvala korona. Da li remek delo Leonarda Da Vinčija uopšte može da završi na aukciji, kako se procenjuje vrednost kulturno istorijskog blaga i šta je Mona Liza našeg Narodnog muzeja?
NEPROCENJIVO

SVI PRIČAJU O
6. Ona je stihovima ujedinila svet. Pesma "Ljubav u doba korone" prevedena je na 24 jezika. Autorka Maja Herman Sekulić je i naša gošća.
NADA U BOLJE SUTRA

ZABAVA
7. "Ajnštajnovi snovi" večeras premijerno na Jutjub kanalu Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Jedan od glavnih junaka ove priče je i naš onlajn gost glumac Radovan Vujović.
U 21 SAT ​