Jutro - Utorak, 19. maj - Broj zaraženih od korone na stalnoj je klackalici: Hoće li nam ponovo biti uvedene restriktivne mere?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Hoće li nam ponovo biti uvedene restriktivne mere?, foto: Depositphotos/volodymyr.martyn
Hoće li nam ponovo biti uvedene restriktivne mere?, foto: Depositphotos/volodymyr.martyn
.

U FOKUSU
1. Italijani od 4. maja nisu u karantinu. Da li se život polako vraća u normalu i u najugroženijim regijama? Šta pokazuju nova istraživanja italijanskih naučnika? Da li je korona oslabila? To su pitanja za doktorku Jovanu Milić, koja nam se javlja iz Modene.
OTVARANJE

PRELISTAVANJE
2. Porast broja zaraženih korona virusom mogao bi da odloži izbore, upozorio je predsednik Vučić obilazeći gradilište u Kliničkom centru Srbije. Najavio je dodatno povećanje plata zdravstvenim radnicima do kraja godine. Da li je pandemija srpsko zdravstvo postavila na mesto koje zaslužuje? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Anom Stamenković i Radmilom Briza.
PRIORITETI

SPORT
3. Tenis će se igrati u Srbiji. Serija turnira u organizaciji saveza i Fondacije Novaka Đokovića počinje 30. maja. Mečevi će se igrati na terenima teniskog centra Novak. Oživeo i fond za pomoć nižerangiranim igračima.
BRAVO, NOLE!

TEMA JUTRA
4. Broj zaraženih od korona virusa na stalnoj je klackalici. Zbog povećanja broja obolelih u Vranju je ponovo otvorena kovid bolnica. Za danas je premijerka Ana Brnabić sazvala sastanak Kriznog štaba. Da li se povećanje zaraženih moglo predvideti i hoće li nam ponovo biti uvedene restriktivne mere? O tome razgovaramo sa dr Goranom Stevanovićem, direktorom Infektivne klinike u Beogradu.
PRETERANO OPUŠTANJE

EKSKLUZIVNO
5. Nije lako razumeti Balkan, ali je lako zaljubiti se u njega, njegove ljude, kulturu i naročito hranu. To je napisao na svom tviter nalogu američki ambasador. A, kako razume situaciju na političkoj sceni Srbije, na Kosovu i Metohiji i u Crnoj Gori? O tome razgovaramo sa Entonijem Godfrijem.
PODRŠKA

SVI PRIČAJU O
6. Popuštaju mere protiv Kovida 19 u celoj Evropi. Nemački lekari zabrinuti zbog brzine i razmere popuštanja. Upozoravaju na oprez. Čeka li nas na jesen drugi talas mnogo jači pitamo virusologa prof. dr Andreja Trampuža.
"POPUŠTANJE-STEZANJE"

ZABAVA
7. Serija "Besa" ponovo na Prvoj. Kada će početi snimanje nove sezone i da li se i pod kojim uslovima život glumaca vraća u normalu? O tome razgovaramo sa slobodnim umetnikom Milošem Timotijevićem.
INSPEKTOR KOCI​