Jutro - Utorak, 12. maj - Da li su hroničan umor i stres glavni okidači za nastanak bolesti?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Da li su hroničan umor i stres glavni okidači za nastanak bolesti?, foto: Depositphotos/diego_cervo
Da li su hroničan umor i stres glavni okidači za nastanak bolesti?, foto: Depositphotos/diego_cervo
.

U FOKUSU
1. Danas je njihov dan, a po odluci Svetske zdravstvene organizacije ovo je i njihova godina. Medicinske sestre bile su u prvim borbenim redovima protiv korona virusa. Jedna od njih je i naša gošća. Marina Milovanović glavna sestra intezivne nege Klinike za pulmologiju KCS.
HVALA!

U FOKUSU
2. Nadam se da će do februara 2021. godine fabrike proizvoditi vakcinu protiv korona virusa, rekao je Bil Gejts. Kako je čovek koji je prvi ukazao na opasnost od nove pandemije postao meta kritike i teoretičara zavere? To pitamo dr Dragoslava Popovića, konsultanta Unicefa i Svetske banke.
FILANTROP

PRELISTAVANJE
3. Ponovo rastu tenzije ispred Skupštine Srbije. Pristalice SNS-a i Dveri okupili su se sinoć da daju podršku poslanicima koji štrajkuju glađu. Aleksandar Martinović i Boško Obradović ne odustaju. Predsednik Srbije pozvao je građane na jedinstvo, a sve političke aktere na izbore. O tome šta se dešava na političkoj sceni u prelistavanju štampe razgovaramo sa Alekandrom Apostolovskim i Nebojšom Bakarcem.
UBEĐIVANJE

SPORT
4. Prvi stranac u istoriji na čelu rukometne reprezentacije Srbije. Španski trener Toni Đerona novi je selektor srpskih rukometaša.
POSLEDNJA NADA?

TEMA JUTRA
5. Republička izborna komisija donela rešenje o nastavku izbornih radnji u Srbiji. Kako će izgledati predizborna kampanja? Koja će pravila važiti na glasačkim mestima, koliko je lista do sada predato RIK-u i do kada mogu da se unesu promene u birački spisak? To su samo neka od pitanja za Vladimira Dimitrijevića, predsednika RIK-a.
21.JUN

AKTUELNO
6. Broj obolelih u Srbiji od korona virusa se smanjuje. Uskoro počinje i zatvaranje Kovid bolnica. Kakva je epidemiološka situacija? Kada će maske nositi samo lekari? Da li smo se previše opustili? To pitamo epidemiologa dr Predraga Kona.
PREPORUKE

SVI PRIČAJU O
7. Danas se obeležava svetski Dan imunoloških i neuroloških bolesti. Da li su hroničan umor i stres glavni okidači za nastanak bolesti? Kako da prepoznamo simptome koje često ignorišemo otkriće nam prof. dr Branislav Milovanović.
TIHI UBICA

ZABAVA
8. Život nas ne mazi ovih dana, ali ne gubimo nadu. Muzika će spasiti svet poručuje naša onlajn gošća iz Hrvatske Indira Levak.
"ZA MILIJUN GODINA"​