Jutro - Nedelja, 10 maj - Grčka će otvoriti granice za turiste 1. jula. Da li će i kako naši građani moći da letuju u Grčkoj?

U današnjem izdanju emisije, gledaćete:

.

PRELISTAVANJE
Kako je u Moskvi obeležen Dan pobede u vreme korone? U toj zemlji raste broj obolelih, za 24 sata više od 10 hiljada zaraženih. Uživo smo u Moskvi, razgovaramo sa ambasadorom Srbije u Rusiji Miroslavom Lazanskim.

SPORT
Sport se još uvek nije vratio, ali sada znamo kad hoće. Domaći fudbal počinje od 30. maja, Nemci igraju od sledeće nedelje. Detaljnije u sportskom pregledu.

TEMA NEDELJE
Ako je tačno da koronavirus izaziva ponovnu infekciju, to je kraj čovečanstva, kaže izraelski premijer Benjamin Netanjahu. Da li je tačno? Od čega zavisi da li će i kojom snagom drugi talas pogoditi Srbiju? Šta još ne znamo o virusu kojim je u svetu zaraženo više od 4 miliona ljudi a umrlo oko 280 hiljada? Koliko je to kada se uporedi sa gripom? To su neka od pitanja a naš gost je direktor kancelarija SZO u Srbiji Marjan Ivanuša.

KO JE U PRAVU
Ima li bilo kakve istine u teorijama da je 5G mreža gorivo za koronavirus? Kako se i gde pojavio taj crv sumnje? Da li je nauka dala nedvosmislene odgovore o eventualnom uticaju 5. generacije mobilnog interneta na zdravlje ljudi?

U FOKUSU
Od sutra počinju treninzi i u zatvorenom prostoru, po pravilima koja moraju da se poštuju. Kada se sportisti vraćaju na terene a navijači na tribine? Kakve su šanse da Beograd dobije organizaciju fajnl fora Evrolige i kako će tp da izgleda u novim okolnostima? To su neka od pitanja za ministara omaldine i sporta Vanju Udovičića.

U FOKUSU
Grčka će otvoriti granice za turiste 1. jula. Da li će i kako naši građani moći da letuju u Grčkoj? Kada će se znati pravila? Kako će izgledati letovanje pod senkom pandemije?

SVI PRIČAJU O...
Iako virus u našoj zemlji jenjava njegovo kretanje u svetu je nepredvidivo, pa lekari apeluju - preskočite letovanje ove godine i odmor provedite u Srbiji! Gde da odemo, šta da vidimo, u čemu da uživamo otkrivajući svoju zemlju?

ZABAVA
I za kraj, iz Australije nam se javlja Nina Prodanović, koja ima novu pesmu sa kojom se vraća na muzičku scenu 9 godina nakon što je predstavljala Srbiju na pesmi Evrovizije.