Jutro - Ponedeljak, 27. april - Nema dokaza da korona virus slabi. Ako budemo nepromišljeni drugi talas stiže već u junu?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Virus ne slabi?, foto: Depositphotos/DmyTo
Virus ne slabi?, foto: Depositphotos/DmyTo
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Šta to svetli na nebu iznad Srbije? Zvezde padalice ili izviđački američki sateliti? Ko je i zašto "okupirao" nebo iznad naše zemlje? To pitamo dr Natašu Stanić, iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković".
"STARLINK"

U FOKUSU
2. Korona virus ne prestaje da iznenađuje stručnjake. Zašto se pacijenti koji su mladi i bez simptoma, koji su virus preležali na nogama samo sruše? To pitamo kardiologa prof. dr Višeslava Hadžitanovića.
ENIGMA

PRELISTAVANJE
3. Skupština Srbije sutra počinje sa radom. Ko će iz redova opozicije prisustvovati sednici, vraćaju li se u skupštinske klupe i poslanici koji su bojkotovali rad parlamenta i da li će se nakon vanrednog stanja produžiti spisak stranaka koje će izaći na izbore? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Aleksandrom Olenikom i Vladanom Glišićem.
ODMERAVANJE SNAGA

SPORT
4. Prvi korak ka povratku košarke. NBA liga u petak otvara trenažne sale pojedinih timova. Prvo počinju individualni treninzi, a potom i u malim grupama.
TRAČAK NADE

TEMA JUTRA
5. Kim Džong Un je glavna tema svetskih medija. Danima kruže glasine o njegovoj smrti. U Pjongjangu ćute, u Seulu tvrde da je živ i zdrav. Zašto ga nema na važnim događajima, šta je istina u celoj priči?
SPEKULACIJE

AKTUELNO
6. Nema dokaza da korona virus slabi. Ako budemo nepromišljeni drugi talas stiže već u junu, tvrdi epidemiolog Zoran Radovanović. Na čemu temelji ovakve prognoze?
KORONA RADAR

SVI PRIČAJU O
7. Zbog korone i izolacije povećana potrošnja alkohola. U Americi prodaja porasla za 55 odsto, Južna Afrika i Indija zabranile prodaju alkoholnih pića. Kakva je situacija u Srbiji i može li čašica pića da ublaži sters u karantinu na kraju dana pitamo prof. dr Ivicu Mladenovića, iz Instituta za mentalno zdravlje
"UTEHA"

ZABAVA
8. Kako izgleda ljubav u u doba korone otkriva nam Ida Prester u novoj pesmi nastaloj za vreme najdužeg policijskog časa u Srbiji. Ona je naš specijalni izveštač sa Rudnika
"DODIR"

ZABAVA
9. I ona u izolaciji i peva ali i kuva. Snežanu Đurišić je naša gošća
POVRATAK PRIRODI​