Jutro - Subota, 18. april - Koliko će virus oslabiti tokom leta i da li ćemo makar u letnjim mesecima moći da živimo kao pre?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Koliko će virus oslabiti tokom leta?, foto: Depositphotos/nkooume
Koliko će virus oslabiti tokom leta?, foto: Depositphotos/nkooume
.

PRELISTAVANJE
U nedelji za nama ponovo su buknuli medijski ratovi. Ni tokom pandemije nismo uspeli da se ujedinimo i da u borbi za život, podele ostavimo po strani. Oko čega se i zašto sada delimo, zašto sve i svakog posmatramo kroz politikom obojene naočare? O tome u pregledu štampe razgovaramo sa Jakšom Sćekićem i Duškom Vukajlovićem.

AKTUELNO
Šta je za nas vera? Razumemo li osnovne poruke i hrišćanske vrednosti kada insistiramo da se u jeku pandemije okupimo u crkvi na Vaskrs? Šta je najvažnije što bi trebalo da uradimo sutra? Kako možemo da se pričestimo u svom domu. Kako će na Vaskrs izgledati liturgija u Hramu Svetog Save? O tome nam govori starešina Hrama Vladika Stefan Šarić.

TEMA JUTRA
Šta nas očekuje u danima, nedeljama i mesecima koji slede? Svet se sprema za novu realnost a kakva bi ta realnost mogla da bude u srpskom scenariju? Koliko će virus oslabiti tokom leta i da li ćemo makar u letnjim mesecima moći da živimo kao pre? Naš gost u temi dana je primarijus dr Predrag Kon.

U FOKUSU
Da li je posle velikog propusta u gerontološkom centru u Nišu pojačan nadzor u tim ustanovama? Kakva je trenutna situacija? Šta je nadležno ministarstvo preduzelo i da li postoji i njegova odgovornost. To pitamo ministra Zorana Đorđevića.

AKTUELNO
Kakva je situacija u Nišavskom i Topličkom okrugu. Pre nekoliko dana formiran je poseban krizni štab za taj deo Srbije, a naš gost je ministar Branislav Nedimović, koji je na čelu tog tima.

U FOKUSU
On je jedan od onih koji su uspeli da pobede Kovid 19. Više od 20 dana trajala je njegova borba. Za naš program govori šef odeljenja onkologije Opšte bolnice u Ćupriji dr Vladan Pavlović.

SVI PRIČAJU O
Posle skoro dva meseca pojedini gradovi u Italiji sledeće nedelje planiraju izlazak iz karantina. Kako će izgledati takozvana druga faza borbe protiv kovida 19 i ko će sve moći slobodno da se kreće, čućemo od našeg specijalnog reportera iz Peruđe, odbojkaša Aleksandra Atanasijevića.

ZABAVA
Pre nekoliko nedelja u našem programu najavila je da će i ona zapevati sa svoje terase. Hoće li biti najavljenog koncerta, jesu li se odmorili i kako se spremaju za Vaskrs, to će nam reći Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić.