Jutro - Petak, 17. april - Danas je Veliki petak: Kako su se jaja farbala nekada, a kako se farbaju danas?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kako su se jaja farbala nekada, a kako se farbaju danas?, foto: Depositphotos/5PH
Kako su se jaja farbala nekada, a kako se farbaju danas?, foto: Depositphotos/5PH
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Kako su se jaja farbala nekada, a kako se farbaju danas. Koje boje koriste savremene domaćice, farbaju li flomasterima ili prirodnim bojama, pitamo našu Elenu.
CRVENO NA RADOST

PRELISTAVANJE
2. Pravoslavni vernici danas obeležavaju Veliki petak. Kako se praznuje, kakvu ulogu u pripremanju vaskršnjih jaja imaju deca, koje stare vaskršnje igre možemo da im priredimo kod kuće kako bi im i ovaj praznik u doba korone bio ispunjen radošću? O tome razgovaramo sa veroučiteljem Stevanom Jovanovićem.
DAN VELIKE TUGE

SPORT
3. Košarkaška Evroliga će se završiti najkasnije u julu u postojećem formatu ili turnirom osam najboljih timova. ABA liga imaće svog predstavnika i sledeće sezone.
BALKAN OSTAJE U EVROLIGI

TEMA JUTRA
4. Vaskrs dočekujemo i slavimo u teškim uslovima, u danima pandemije koja je iznenada zadesila čovečanstvo. Čitav svet je zahvaćen i ugrožen jednim virusom, kaže u vaskršnjoj poslanici patrijarh Irinej. Da li će gordi i sebični čovek današnjice izvući ikakav zaključak iz te činjenice?
USKRS U DOBA KORONE

AKTUELNO
5. Korona virus je poremetio celu planetu. Pred kakvim je izazovima srpska diplomatija? Koliko je naših građana iz sveta do sada evakuisano, koliko ih još čeka pomoć? Da li su moralna načela i solidarnost ponovo na ceni i kako će se region izboriti sa krizom posle pandemije? To su samo neka od pitanja za ministra Ivicu Dačića.
VANREDNA DIPLOMATIJA

SVI PRIČAJU O
6. Važno je da budemo zdravi. Zato i danas vežbamo zajedno kod kuće.
#OSTANIKODKUĆE

ZABAVA
7. I predstave Beogradskog dramskog pozorišta na internetu. Večeras izvođenje "Kuće s prozorom". Naš gost je glumac i televizijski inspektor Miki Damjanović.
ONLAJN POZORIŠTE​