Jutro - Sreda, 15. april - U vreme karantina živci su nam sve tanji: Kako zaštititi mentalno zdravlje u doba korone?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kako zaštititi mentalno zdravlje u doba korone?, foto: Depositphotos/xload
Kako zaštititi mentalno zdravlje u doba korone?, foto: Depositphotos/xload
.

U FOKUSU
1. U vreme karantina živci su nam sve tanji. Kako zaštititi mentalno zdravlje u doba korone? To pitamo psihijatra Ivanu Stašević Karličić.
PREŽIVETI IZOLACIJU

U FOKUSU
2. Terapija krvnom plazmom uskoro će se primenjivati i u Srbiji. Koliko je potencijalnih davalaca i kako antitela pomažu bolesnima? To će nam reći imunolog dr Srđa Janković.
NADA ZA IZLEČENJE

PRELISTAVANJE
3. "Neću se više obazirati na to šta pišu na društvenim mrežama, te napade treba ignorisati, braniti se od toga znači poraz". Tim rečima doktor Predrag Kon stavio je tačku na priču o kojoj je brujala juče cela Srbija. O tome, ali i uskršnjem karantinu u prelistavanju štampe razgovaramo sa Ljiljanom Smajlović.
BEZ KOMPROMISA

SPORT
4. Sportski događaji bez publike bar do septembra, a vrlo moguće i do kraja 2020.godine, kaže ministar sporta Vanja Udovičić. Da li će tako biti i u svetu zna Nina Kolundžija.
BEZ NAVIJAČA DO DALJEG

TEMA JUTRA
5. Onlajn proba male mature održaće se posle Uskrsa, a povratak u školske klupe moguć je već u junu, najavljuju iz Ministarstva prosvete. Da li sve ide po planu? To pitamo ministra Mladena Šarčevića.
PRIPREME

AKTUELNO
6. "Ljubi bližnjeg svoga kao sebe samoga". Na ovu božju zapovest našu crkvu podsećaju lekari i državni vrh. Da li će SINOD SPC odustati od zahteva da se na Uskrs ukine zabrana kretanja i omoguće liturgije u hramovima? Kakav stav imaju o tome, ali i šta misle o merama za sprečavanje širenja KOVIDA 19? O tome razgovaramo sa Čedomirom Jovanovićem, predsednikom LDP-a i Markom Đurišićem, iz Ujedinjene demokratske Srbije.
KORONA, CRKVA I POLITIKA

SVI PRIČAJU O
7. Medicinska etika u doba pandemije. Ko ima prednost u redu za respirator? Pred kakvim su izazovima lekari širom sveta i po kakvim etičkim kodeksima rade u vanrednim okolnostima? Da li je Hipokratova zakletva pod pritiskom? To pitamo prof. dr Vojina Rakića direktora Centra za bioetičke studije.
POSEBNA PRAVILA

ZABAVA
8. Ona ne može bez muzike. I u karantinu pravi virtuelne mini muzičke koncerte. Lepa Brena je naša onlajn gošća.
"DVA ASA"

ZABAVA
9. I Marko Luis muzikom poziva na solidarnost i zajedništvo u doba korone. I on je naš gost.
"ZAJEDNO" ​