Jutro - Utorak, 14. april - KOVID ambulante u Srbiji obavljaju preglede i testiraju pacijente na koronu: Kako izgleda njihov rad?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

KOVID ambulante u Srbiji obavljaju preglede i testiraju pacijente na koronu, foto: Getty images/Emanuele Cremaschi / Stringer
KOVID ambulante u Srbiji obavljaju preglede i testiraju pacijente na koronu, foto: Getty images/Emanuele Cremaschi / Stringer
.

U FOKUSU
1. KOVID ambulante širom Srbije obavljaju preglede i testiraju pacijente na koronu. Kako izgleda njihov rad, koliko pacijenata su do sada pregledali pitamo dr Aleksandra Stojanovića, direktora Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković”.
PRVA TRIJAŽA

PRELISTAVANJE
2. Na svim fakultetima se zbog epidemije korona virusa predavanja odvijaju putem interneta. Kako će biti organizovano polaganje ispita i upis brucoša? Kako su organizovali rad u vanrednim okolnostima? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa prof. dr Nadom Popović Perišić, dekanom Fakulteta za medije i komunukaciju.
AKADEMSKE PRIČE

SPORT
3. Finansijska kriza malih sportova. Srpski vaterpolisti Prlainović, Ranđelović, Mitrović i Ubović postali su slobodni igrači jer je njihov klub ostao bez sponzora i pred gašenjem je.
POSLEDICE PANDEMIJE

TEMA JUTRA
4. I Studentski domovi u Srbiji angažovani u borbi protiv korona virusa. Studentski grad sprema hranu za pacijente na sajmu, a u Nišu za obolele u Gerentološkom centru. Kako su organizovali pripremu i dostavu hrane pitamo Gorana Minića, direktora Studentskog centra Beograd.
POMOĆ

AKTUELNO
5. Od posledica korona virusa 138 osoba je na respiratorima i u teškom su stanju. Šta znači najteža klinička slika, kako repiratotiri pomažu i zašto su nam u najgorim trenucima anesteziolozi najbolji prijatelji? To pitamo upravo njih anesteziologe prof. dr Nebojšu Lađevića i dr Dejana Markovića.
BITKA ZA DAH

SVI PRIČAJU O
6. Da bismo bili zdravi moramo da čuvamo i telo ali i duh. Zato i danas vežbamo zajedno od kuće.
#OSTANI KOD KUĆE

ZABAVA
7. Korona je udružila i svetske muzičke zvezde u udarnim vestima na turskoj televiziji. Među njima je i Lena Kovačević. Ona je naša gošća.
STAY HOME​