Jutro - Ponedeljak, 6. april - Peta nedelja korona virusa u Srbiji: Hoće li struka predložiti uvođenje još oštrijih mera?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Hoće li struka predložiti uvođenje još oštrijih mera?, foto: Depositphotos/volodymyr.martyn
Hoće li struka predložiti uvođenje još oštrijih mera?, foto: Depositphotos/volodymyr.martyn
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Informatika i računarstvo prvi predmet u novoj virtuelnoj učionici. Đaci preko interneta prate i redovan nastavni program, ali u direktnoj komunikaciji sa svojim nastavnicima i svojim odeljenjem. Da li su zadovoljni kako to izgleda u praksi pitamo Katarinu Anđelković iz Fondacije "Petlja".
NOVA DIMENZIJA UČENJA

U FOKUSU
2. Pranje ruku toplom vodom i sapunom jedan je od načina da se zaštitimo od korona virusa. Kako da zaštitimo isušenu kožu od čestog pranja pitamo dermatologa dr Nevenku Dokmanović.
NEGA U DOBA KORONE

PRELISTAVANJE
3. I naši najbolji sportisti zamenili su sportske hale i terene karantinom. Kako će izgledati sport posle pandemije, da li već postoji neki plan kako bi se sve vratilo u normalu, da li je Srbija spremna da i dalje ulaže u vrhunski sport? To su samo neka od pitanja za ministra Vanju Udovičića.
ŠAMPIONI U DOBA KORONE

SPORT
4. UEFA demantovala da Liga šampiona i Liga Evrope moraju da se završe do 3. avgusta. Evropska kuća fudbala traži od Belgije da preispita odluku o prekidu prvenstva ili sledi kazna.
PROMENA PLANA

TEMA JUTRA
5. Kakve mere se primenjuju u vreme pandemije Kovid-19 kada je reč o zaštiti informacija od javnog značaja i podataka o ličnosti? To pitamo poverenika Milana Marinovića.
SLOBODAN PRISTUP

AKTUELNO
6. Korona virus i u Klinici za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Obolela četiri pacijenta koja su potpuno zdrava došla na operacije. Šta je sa medicinskim osobljem koje je bilo u kontaktu sa zaraženim pitamo direktora prof. dr Milovana Bojića.
POD KONTROLOM

AKTUELNO
7. Peta nedelja korona virusa u Srbiji. Do sada 1.908 zaraženih, 51 osoba premula, na respiratorima 98 bolesnika. Koliko je do sada građana testirano i hoće li struka predložiti uvođenje još oštrijih mera u borbi protiv korone, pitamo dr Dariju Kisić Tepavčević.
UBRZANO PRENOŠENJE

SVI PRIČAJU O
8. I ovog ponedeljka vežbamo zajedno jer je u zdravom telu zdrav i duh.
#OSTANIKODKUĆE

ZABAVA
9. Šta rade kada ne snimaju seriju i ne pišu scenario. Kako provode vreme u karantinu, pitamo Milicu Milšu i Žarka Jokanovića.
"IGRA SUDBINE"

ZABAVA
10. Naš specijalni izveštač iz Leskovca je pisac Stefan Tićmi. Njega pitamo šta da čitamo u izolaciji.
"KAPUT OD MAHOVINE"​