Jutro - Utorak, 24. mart - Korona virus može da nas napadne i preko oka ukoliko ga dodirujemo: Ima li zaštite?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Šta o tome kažu oftalmolozi?, foto: Depositphotos/stockasso
Šta o tome kažu oftalmolozi?, foto: Depositphotos/stockasso
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Korona virus može da nas napadne i preko oka ukoliko ga dodirujemo. Šta o tome kažu oftalmolozi i ima li zaštite, pitamo oftamologa dr Mirka Jankova.
ZAŠTITNE NAOČARE

PRELISTAVANJE
2. Pored korone, Zagreb je potresao i snažan zemljotres. Da li je bilo novih potresa, raste li broj obolelih i umrlih od korone i u našem komšiluku, koje mere zaštite su na snazi? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Juricom Kerblerom, dopisnikom "Večernjih novosti" iz Zagreba.
JOŠ JEDNA MUKA

SPORT
3. UEFA pomerila najvažnije utakmice. Finale Lige šampiona i Lige Evrope neće se igrati u maju. Novi datumi će biti objavljeni naknadno.
PROLEĆE BEZ FUDBALA

TEMA JUTRA
4. Nove mere i u Britaniji. Građani dva puta mogu napolje u kupovinu i na džoging. Prazne škole, univerziteti, banke, pošte ali i rafovi u prodavnicama. Kako će korona uticati na zdravstveni, ekonomski i politički život Velike Britanije i da li su se svi đaci i studenti koji su na školovanju u ovoj zemlju vratili u Srbiju to pitamo Aleksandru Joksimović, našu ambasadorku u Ujedinjenom Kraljevstvu.
DŽONSONOVE MERE

AKTUELNO
5. Nova strategija u borbi protiv korona virusa. Uz mere zaštite zdravlja građana, privatni sektor može da računa na pomoć države. A šta čeka poljoprivrednike i kako nam je snadbeveno tržište pitamo ministra Branislava Nedimovića.
KONTRANAPAD

AKTUELNO
6. Španija novo žariše korona virusa. Ponavlja li se italijanski scenario i na Pirinejskom poluostrvu? Koje su mere na snazi i kako se živi u Madridu reći će nam Peđa Mijatović, naš proslavljeni fudbaler.
"NOVA GROZNICA"

AKTUELNO
7. Treća žrtva korona virusa u Srbiji. Za dva dana počinju masovna testiranja u našoj zemlji. Pod nadzorom lekara biće i oboleli sa lakšom kliničkom slikom. Šta znači masovno testiranje, zašto smo promenili strategiju i da li se Beograd hermetički zatvara? To pitamo epidemiologa Predraga Kona.
SAVETI IZ KINE

SVI PRIČAJU O
8. Olimpijade ove godine neće biti. Da li će se igre odložiti ili otkazati? Kakav je stav Olimpijskog komiteta Srbije otkriće nam predsednik Božidar Maljković.
KORONA ZAUSTAVILA SPORT