Jutro - Subota, 14. mart - Proveravamo kako su naši državljani u zemlji koja je cela u karantinu?

U današnjem izdanju emisije, gledaćete:

.

PRELISTAVANJE
Da li smo dovoljno informisani ili previše dezinformisani u vezi sa korona virusom? Šta nam je pokazala pandemija? Kako da se borimo protiv lažnih vesti u doba korone? Kome da verujemo? Šta smo naučili iz ove situacije? O tome i ostalim temama, iz dnevne štampe, ako ih ima, razgovaramo sa Jakšom Šćekićem i Žarkom Rakićem.

SPORT
Korona virus paralisao je sport u svetu. NBA je otkazan na neodređeno vreme, a prekidaju se i Liga šampiona i Liga Evrope. Da li je ugroženo i održavanje Evropskog prvenstva u fudbalu i hoće li najbolji svetski sportisti putovati u Tokio na Olimpijske igre?

TEMA JUTRA
Koje su najnovije informacije o koronavirusu? U kakvom su stanju oboleli? Šta rade državni organi, a šta bi trebalo da radi svaki pojedinac? Kada će epidemija u našoj zemlj dostići vrhunac i početi da jenjava? Koji su argumenti za odluku da se škole za sad ne zatvaraju? To su sve pitanja za epidemiologa Predraga Kona. Uključićemo i našeg ambasadora iz Rima. Proveravamo kako su naši državljani u zemlji koja je cela u karantinu?

KO JE U PRAVU?
Ima li maski, asepsola i alkohola u apotekama i osnovnih životnih namirnica u prodavnicama? Može li se stati na put onima koji drastično povećavaju cene zbog velike potražnje? Da li će većina zaposlenih u narednih nekoliko nedelja raditi od kuće? Može li se predvideti koliki će udar na ekonomiju ostaviti korona i koliko će vremena biti potrebno da zemlje stanu na noge kada virus prođe?

SVI PRIČAJU O.....
Epidemiolozi se nadaju da bi virus mogao da počne da jenjava kada stigne toplije vreme? Zato proveravamo kakvo će vreme biti narednih nedelja? Koliko ćemo još imati hladnih talasa u naredna dva meseca? To će nam reći Nedeljko Todorović.

MOJ PUT
On je jedan od najpoznatijih evropskih grafičkih dizajnera. Svoj vanserijski talenat pokazao je još u 16. godini. U vlasništvu ima više od 300 nagrada za svoja dela, a neka od njih krase i poznate svetske muzeje dizajna. Kako je jedna nesreća iz detinjstva promenila njegov životni put? Zašto je diplomirao 30 godina nakon što je upisao fakultet i kakav je osećaj dobiti nagradu za životno delo, otkriće nam Slavimir Stojanović Futro, on je naš gost.

ZABAVA
Za kraj u goste nam dolazi autorka i voditeljka nove emisije koja počinje u ponedeljak na našoj televiziji. Koje teme je obrađivala i koga je sve ugostila otkriće nam Nevena Madžarević.