Jutro - Subota, 7. mart - Korona virus u Srbiji: Kome bi trebalo da se javimo ako posumnjamo da smo zaraženi?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Šta se sada menja?, foto: Depositphotos/IgorVetushko
Šta se sada menja?, foto: Depositphotos/IgorVetushko
.

PRELISTAVANJE
Virus korona stigao u Srbiju. NATO u borbi za Nobela. Plata u Pančevu i do 2.100 evra. Izborni uslovi bolji nego pre godinu i po dana. Novak podržao srpski narod u Crnoj Gori. To su neki od naslova u današnjim novinama. Gosti u pregledu štampe su Ljiljana Smajlović i Zoran Panović.

TEMA JUTRA
Zatvorićemo granice hermetički u roku od 12 sati, ako bude ugrožena nacionalna bezbednost, usled priliva migranata. Taj nalog dao je predsednik Srbije. Da li je vojska spremna za takav scenario? Kakve su procene obaveštajnih službi? Kakva je trenutna situacija, a šta se očekuje? O tome razgovaramo sa ministrom odbrane, Aleksandrom Vulinom.
SPREMNI ODGOVORI

AKTUELNO
Prvi potvrđeni slučaj, muškarac zaražen korona virusom u Subotici, stabilno. Članovi porodice negativni. Čekaju se rezultati sa Torlaka da li je zaražen i 16-ogodišnji dečak iz Vlasotinca. Ima li novih sumnjivih slučajeva? Šta se sada menja? Šta se očekuje? Kome bi trebalo da se javimo ako posumnjamo da smo zaraženi ili smo bili u kontaktu sa obolelima?

SVI PRIČAJU O...
U nedelji za nama počela je izborna trka. Kako stvari stoje 50 dana uoči glasanja? Može li se proceniti domet koalicija i grupa koje su formirane u pet do 12? Ko će s kim, a ko protiv koga? Čime stranke mogu da pridobiju pola miliona neodlučnih, koji odluku donose u zaustavnom vremenu? Ako se po jutru dan poznaje, kakva nas kampanja očekuje? Može li tolerantno i bez teških reči?

MOJ PUT
Za njega kažu da nije pomogao samo onome ko nije pitao. Sa istom sigurnošću i uspehom šetao je modnim pistama, držao hirurški skalpel i brinuo o najvećim košarkaškim zvezdama. Tvrdi da rad podmlađuje i da nema vremena, da ima slobodnog vremena. Dok listamo neke od fotografija koje su obeležile njegovu karijeru, životnu priču sa nama podeliće hirurg, Momčilo Moma Jakovljević, on je naš gost.

ZABAVA
Za kraj u goste nam dolazi mlada zvezda u usponu, vicešampionka ovogodišnje Beovizije, Ivana Jajčanin Naiva. Sa njom stiže i Jelena iz grupe Zana, slušamo ih uživo ovog jutra.