Jutro - Subota, 15. februar - Da li bi pušenje na javnim mestima u Srbiji trebalo potpuno zabraniti?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Od potpune zabrane pušenja na javnom mestu strahuju pušači, ali i ugostitelji, foto: Depositphotos/brasoveanub
Od potpune zabrane pušenja na javnom mestu strahuju pušači, ali i ugostitelji, foto: Depositphotos/brasoveanub
.

PRELISTVANJE
Čitaju li urednici i novinari zabavnih magazina novine svojih kolega iz dnevne štampe? Kako ih prelistavaju - od početka, od pozadi ili prve strane preskaču? Šta kažu na kritike da njihovi časopisi danas više liče na slikovnice nego na novine? O tome, dok prelistavamo dnevnu štampu razgovaramo sa Sandrom Subotin i Borisom Popadićem.

SPORTSKI PREGLED
Niš je ove sedmice košarkaški centar Srbije. Najbolji domaći košarkaši bore se za trofej nacionalnog kupa. Posle tromesečne pauze nastavlja se prvenstvo Srbije u fudbalu. Detaljnije informacije o sportu donosi nam naš Miloš Šaranović.

TEMA JUTRA
Prvi put u istoj sali sedeli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i novi kosovski premijer Aljbin Kurti. Bili su učesnici panela na bezbednosnoj konferenciji u Mihnenu. Prethodno, u Minhenu je potpisana izjava o namerama za uspostavljanje železničkog koridora Beograd - Priština i završetak izgradnje autoputa. O značaju i dometima minhenske konferencije, govorimo u temi jutra.

KO JE U PRAVU
Od potpune zabrane pušenja na javnom mestu strahuju pušači, ali i ugostitelji. Da li bi pušenje na javnim mestima u Srbiji trebalo potpuno zabraniti? Može li to da ublaži poražavajuću statistiku da u Srbiji, od bolesti koje su posledica udisanja duvanskog dima, godišnje umre više od 15.000 ljudi. Govorimo o pušenju kao jednom od najvećih faktora rizika za nastanak hroničnih bolesti, ali i o tome da li će strožijom kontrolom biti ugrožen ugostiteljski biznis i sam turizam.

SVI PRIČAJU O...
Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a jedan mladi život se ugasi u nedelji dana, od te bolesti. Danas je njihov dan. Govorimo o podršci deci oboleloj od raka, novim terapijama, dijagnostici, uspešnosti izlečenja…

MOJ PUT
Imao je samo godinu dana i već tada je znao šta će biti kad poraste. Više je vremena proveo za volanom nego na nogama. Osvajač više od 200 trofeja u auto-trkama. Najmlađi je dobitnik dijamantske kacige. Dok gledamo neke od fotografija koje su obeležile njegovu karijeru o svom životnom putu govori naš najtrofejniji automobilista Dušan Borković.

ZABAVA
Posle duže pauze snimila je novu pesmu. Kome je posvetila predivnu baladu otkriće nam Mina Kostić. Slušamo je uživo ovog jutra.