Jutro - Ponedeljak, 13. januar - Nekada smo slavili tajno, sada slavimo javno: Kada smo i zašto počeli da dočekujemo 14. januar?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kada smo i zašto počeli da dočekujemo 14. januar?, foto: Depositphotos/ycko
Kada smo i zašto počeli da dočekujemo 14. januar?, foto: Depositphotos/ycko
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Nedeljom ne radimo. Da li će se tabla sa ovim natpisom naći na vratima svih prodavnica u Srbiji zavisi od radne grupe koju je formirao resorni ministar. Kada se očekuje odluka i koji su argumenti za a koji protiv zabrane? To pitamo Željka Rakića, načelnika Odeljenja za trgovinu i razvoj konkurencije u Ministarstvu trgovine.
INICIJATIVA

PRELISTAVANJE
2. Ako je suditi po naslovima, svet ali i region su na ivici ponora. Antivladini protesti u Iranu,hapšenje britanskog ambasadora u Teheranu, a Putin u Damasku predlaže Asadu da pozove Trampa u posetu. "Megzit" revolucija potresa britansku monarhiju, a zakon o slobodi veroispovesti Srbiju i Crnu Goru. Ima li izlaza iz ovog lavirinta? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Ljubinkom Milinčić i Slobodanom Zečevićem.
POD PRITISKOM

SPORT
3. Srbija osvojila prvi ATP kup u istoriji. Naši teniseri pobedili Španiju u velikom finalu. Kako se slavilo u Sidneju zna naša Nina Kolundžija.
NA KROVU SVETA

TEMA DANA
4. Sa kakvim emocijama je pratio meč teniske reprezentacije Srbije, kakvi su Novakovi planovi za prvi Gren Slem u sezoni, da li će bodriti sina u Australiji? To pitamo Srđana Đokovića.
PODRŠKA

KO JE U PRAVU
5. Nekada smo slavili tajno, sada slavimo javno. Kada smo i zašto počeli da dočekujemo 14. januar i bledi li kult proslave Srpske nove godine?
JULIJANSKI KALENDAR

SVI PRIČAJU O
6. "Biblija" Nenada Rackovića u trci za Ninov roman godine. Može li iskrena lična ispovest očarati i žiri? To pitamo pisca. Nenad Racković je naš gost.
MEĐU 10 NAJBOLJIH

ZABAVA
7. Veselo će biti večeras u gradovima Srbije. U Beogradu na dočeku pravoslavne nove godine svira Bijelo dugme tribjut bend. Proba je uživo kod nas u programu.
ISPRED HRAMA SVETOG SAVE​