Jutro - 6. januar - Danas je Badnji dan: Koja je simbolika badnjaka, žita i česnice?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Koji običaji se vezuju za današnji dan?, foto: Depositphotos/Slast
Koji običaji se vezuju za današnji dan?, foto: Depositphotos/Slast
.

KO JE U PRAVU
1. Zimi koža zahteva posebnu pažnju. Kako da je pripremimo za vetar, kišu i sneg, šta je najbolja zaštita od zimskog sunca? To pitamo dermatologa dr Jelenu Stojković Filipović.
PREVENTIVA

PRELISTAVANJE
2. Zoran Milanović novi je predsednik Hrvatske. Kolinda Grabar Kitarović priznala poraz i čestitala Milanoviću. Šta će pobeda levice u komšiluku doneti Srbiji? Hoće li popustiti političke tenzije u regionu? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Ljiljanom Smajlović i Juricom Kerblerom.
PETI PREDSEDNIK

SPORT
3. Odbojkaši Srbije danas igraju sa Holandijom u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Posle poraza od Francuza više nemaju pravo na grešku. Detaljnije od Nine Kolundžije.
TEŽI PUT DO TOKIJA

TEMA JUTRA
4. Vernici Srpske pravoslavne crkve obeležavaju Badnji dan i Badnje veče. Koji se običaji vezuju za ovaj praznik, koja je simbolika badnjaka, žita i česnice i zašto je važno da porodica danas bude na okupu?
MIR, SLOGA I LJUBAV

KO JE U PRAVU
5. Nekada su imena za tek rođenu decu birali kumovi, danas to rade roditelji. Da li su danas imena pitanja trenda i mode ili tradicije? Kako izabrati pravo? Koja se imena najčešće daju devojčicama a koja dečacima?
SOFIJA I LUKA

SVI PRIČAJU O
6. "Bitlsi" su pre pola veka snimili čuveni hit "Let it bi" i razišli se. Zašto je svako krenuo na svoju stranu, da li je Joko Ono kriva za sve i šta bi se dogodilo na muzičkoj sceni da su ostali zajedno? To pitamo muzičara Dejana Cukića.
LIVERPULSKE BUBE

7. Slobodan Trkulja i "Balkanopolis" pred publikom 7. i 8. februara u Novom Sadu i Beogradu, ali pre toga uživo kod nas u programu.
MODERNA TRADICIJA BALKANA