Jutro - Četvrtak, 26.12. - Od Nove godine sankcije za bacanje petardi će snositi svi. Kazne od 100.000 dinara do 2 meseca zatvora!

U današnjem izdanju emisije, gledaćete:

Petarde, foto: Depositphotos/ defotoberg
Petarde, foto: Depositphotos/ defotoberg
.

NE LJUTI SE ČOVEČE

1. U Zavodu za zaštitu prirode Srbije danas će biti predstavljeni rezultati posmatranja i praćenja krupnih zveri na Goliji, Zlatiboru i Kopaoniku. Zašto je važan ovaj monitoring i da li je mrki medved i dalje ugrožena vrsta, pitamo Vladana Bjedova, savetnika u Zavodu za zaštitu prirode.
MONITORING

PRWLISTAVANJE
2. Danas parlament u Podgorici glasa o spornom zakonu o veroispovesti. Milo Đukanović poručuje da Crnogorska pravoslavna crkva postojo od 15 veka, a Vladika Janikije upozorava da će nam i na Kosmetu otimati crkve po crnogorskom modelu. Da li će poslanici glasati po savesti ili političkoj pripadnosti? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Ljubinkom Milinčić i Vladimirom Vuletićem.
DAN "D"

SPORT
3. Crvena zvezda promenila evroligaški sastav - stigao Štimac, precrtani Braun i Faje. Kako je protekao božićni specijal u NBA ligi analizira Nina Kolundžija.
SVI PRAZNUJU, KOŠARKAŠI IGRAJU

TEMA JUTRA
4. Zbog upotrebe petardi svake godine namanje 20 tinejdžera ostane bez prstiju, šake ili oka. Od Nove godine sankcije za bacanje petardi će snositi svi. Umesto dece, mlađe od 14 godina, odgovaraće roditelji. Kazne su od 100.000 dinara do 2 meseca zatvora. Zašto se kažnjava samo onaj ko baca petarde, a ne i onaj ko ih prodaje?
OPASNE IGRAČKE

AKTUELNO
5. "Verujemo da je Monika živa, sumnjamo da je oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao "malčanski berberin", rekao je direktor policije Vladimir Rebić. Osuđivanog silovatelja traži više od 200 pripadnika MUP-a, a jedino pitanje koje javnost postavlja je zašto je Ninoslav na slobodi?
MONSTRUM

SVI PRIČAJU O
6. "Prerušeni špijun" - najluđa crtana akcija stiže u naše bioskope. Šta sve može špijun maskiran u goluba otkriće nam Dragana Mićalović i Petar Strugar.
SPRSKA VERZIJA

ZABAVA
7. I za kraj stiže i Lukijan Ivanović. Ima novu pesmu, najavljuje novi album i peva uživo u našem programu.
"NEDOSTAJEŠ"​