Jutro - Nedelja, 15. decembar - Šta i kome donosi pomeranje datuma izbora za kraj aprila ili početak maja?

U današnjem izdanju emisije, gledaćete:

.

PREGLED ŠTAMPE

Balkan bacaju na kolena i egzodusom stručnjaka. U Srbiji godišnje umre 6 hiljada ljudi zbog zagađenja vazduha. KO su nasilnici iz visokog društva? To su neki od naslova u dnevnoj štampi koju prelistavamo sa Bojanom Bilbijom i Duškom Vukajlovićem.

TEMA JUTRA
U mestu Jasika kod Kruševca danas počinje izgradnja Moravskog koridora. Povezaće više od pola miliona građana u 5 gradova Centralne Srbije - Čačak, Kruševac, Kraljevo, Trstenik i Vrjačku Banju. Kako će izgledati prvi digitalni autoput u Srbiji? Kada će biti završen? Kakav je njegov značaj?

KO JE U PRaAVU
Šta i kome donosi pomeranje datuma izbora za kraj aprila ili početak maja? Kakvi su izborni uslovi u Srbiji posle dijaloga vlasti i opozicije?Da li će izaći na izbore? Kako bi oni rešavali najvažnija državna pitanja? Naši gosti su Miloš Jovanović iz DSS - a i Aleksandar Olenik iz Gradjanskog demokratskog foruma.

SVI PRIČAJU O....

Zašto višegodišnju praksu ublažavanja kazni i prevremenog puštanja na slobodu, posle odležane dve trećine kazne, Mehanizam za krivične sudove u Hagu više ne primenjuje, bar kada je reč o državljanima Srbije? O tome je na sednici SB UN u Njujorku nedavno govorio i zamenik ministra pravde Srbije, Čedomir Backović. Da li je to trend ili izuzetak, mogu li se prevremnoj slobodi nadati haški osudjenici koji su ispunili uslov, izdržali dve trećine kazne? Gosti Jutra su Novak Lukić, advokat, koji je zastupao generale Momčila Perišića i Veselina Šljivančanina i Darko Mladić, sin Ratka Mladića.

MOJ PUT

Kroz osam slika, svoj put opisuje Saša Popović, muzičar...

​ZABAVA
Kultna predstava ''Ne igraj na Engleze'', posle 12 godina, večeras poslednji put na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta. Naši gosti su glavni glumci komada Marko Živić i Ivan Tomić.