Jutro - Ponedeljak, 9. decembar - Crveni alarm: Zašto je zagađenost vazduha u Srbiji pet puta veća nego u EU?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Zagađenost vazduha u Srbiji ponovo upalila crveni alarm, foto: Depositphotos/elwynn
Zagađenost vazduha u Srbiji ponovo upalila crveni alarm, foto: Depositphotos/elwynn
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Srpski lekari pomeraju granice. U Tiršovoj uspešno izvedena transplatacija testisa, prva u našoj zemlji, a druga u svetu. Koliko je trajala operacija, kako se oseća pacijent i kada će biti izvedena sledeća, pitamo vođu lekarskog tima prof. dr Miroslava Đorđevića.
ZA ISTORIJU

PRELISTAVANJE
2. Treća runda dijaloga o izbornim uslovima u Skupštini Srbije. Vlast, opozicija i predstavnici EU za istim stolom. Kakva su očekivanja svih aktera ove priče, ko će izaći na izbore a ko neće, da li je moguć dijalog političkih neistomišljenika u Srbiji? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Milanom Antonijevićem i Dejanom Vukom Stankovićem.
12. DECEMBAR

SPORT
3. Posle velike pobede nad Južnom Korejom, rukometašice Srbije danas igraju sa Nemačkom u drugoj fazi svetskog prvenstva. Detaljnije o sportu od Nine Kolundžije.
BEZ DANA PAUZE

TEMA JUTRA
4. Zagađenost vazduha u Srbiji ponovo upalila crveni alarm. Izveštaj UN pokazuje da je u 18 gradova na zapadnom Balkanu zagađenost vazduha opasna po život. Šta udišemo i zašto je zagađenost vazduha u Srbiji pet puta veća nego u EU i kada ćemo pročistiti životnu sredinu, pitamo ministra Gorana Trivana.
NA ŠKRGE

KO JE U PRAVU
5. Dvadeset godina kasnije slučaj Račak ponovo izazvao buru i u Srbiji i na Kosovu. Priština je podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a bivšeg kosovskog ministra Ivana Todosijevića osudila na dve godine zatvora zbog negiranja zločina u Račku. Ko je stradao, teroristi ili civili? Da li je Voker počinio verbalni delikt ili je obmanuo javnost?
"ISTINE I LAŽI"

SVI PRIČAJU O
6. On je roker u duši, koji Beograd nosi u srcu. Iako za sebe kaže da nije pisac ljubav prema glavnom gradu pretočio je knjigu. Petar Peca Popović je naš gost.
"PROLEĆE U TOPČIDERU"

ZABAVA
7. "Neverne bebe" i Nino Belan "zajedno" u novoj pesmi. Kako su se našli na istoj talasnoj dužini otkriva nam Milan Đurđević.
PREMIJERA​