Jutro - Nedelja, 8. decembar - Krađa beba u Srbiji: Zašto su sve priče o ukradenim bebama slične?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Na koja pitanja roditelji nestalih beba još uvek nemaju odgovor?, foto: Depositphotos/evgenyataman
Na koja pitanja roditelji nestalih beba još uvek nemaju odgovor?, foto: Depositphotos/evgenyataman
.

PRELISTAVANJE
Najvažnije teme o kojima pišu dnevne novine komentarišu Vladimir Radomirović, predsednik UNS-a i urednik portala Pištaljka i Zoran Ostojić, urednik portala Naši u svetu.

TEMA NEDELJE
Najmoderniji vojni helikopteri predstavljeni su juče na aerodromu u Batajnici. O njihovim preformansama, izazovima letenja u vojnom i civilnom vazduhoplovstvu, govore piloti vojske Srbije i policije.

KO JE U PRAVU
Ginekolog nudio novorođenče na prodaju? Bebu menjao za auto, cela operacija išla preko Beograda. Da li takvi i slični naslovi u medijima potvrđuju sumnje da krađa beba u Srbiji postoji? Na koja pitanja roditelji nestalih beba još uvek nemaju odgovor? Zašto su sve priče o ukradenim bebama slične? U temi jutra govore majke koje sumnjaju da su im bebe žrtve trgovine ljudima.

AKTUELNO
O najnovijim tehnologijama, promenama koje one donose kada je reč o korišćenju mobilnih telefona i upotrebi televizije, govori Vladimir Lučić, direktor i koordinator za internet i telekomunikaciju Telekoma Srbije.

SVI PRIČAJU O...
Uskoro se navršava dve godine od ubistva jednog od lidera kosovskih Srba, Olivera Ivanovića. Tek sada je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo prvu optužnicu protiv osumnjičenih. Šest osoba se tereti za umešanost u ubistvo. Njegova supruga, Milena, tvrdi da optužnice koje su podignute za ubistvo Olivera ne nude ništa novo. Zašto je trebalo da prođe toliko vremena do prve optužnice, veruje li u pravedno suđenje, ima li novih dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića? To su neka od pitanja za Milenu Ivanović.

MOJ PUT
On je svestrani umetnik - glumac, reditelj, producent, muzičar, pisac. Jedan je od junaka kultne serije Top lista nadrealista. Kako je tekao njegov životni put od rodnog Sarajeva do Ljubljane? Zašto je kćerki dao ime po jogurtu i šta je od poznate holivudske zvezde dobio za 50. rođendan, otkriva nam Branko Đurić Đura.