Jutro - Subota, 7. decembar - Kako zaustaviti odlazak mladih iz Srbije?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kako zaustaviti odlazak mladih iz Srbije?, foto: Deposithotos/AllaSerebrina
Kako zaustaviti odlazak mladih iz Srbije?, foto: Deposithotos/AllaSerebrina
.

PRELISTAVANJE
Tužba protiv predsednika SRbije u Prištini zbog izjave o Račku?Megacirkus u Megatrendu - Jovanović i Đorđević u ratu za privatni univerzitet. O tim i drugim temama iz štampe razgovaramo sa kolumnistom Politike Aleksandrom Apostolovskim i glavnim i odgovornim urednikom Srpskog telegrafa Milanom Lađevićem.

TEMA JUTRA
Kako zaustaviti odlazak mladih iz Srbije? To je jedan od najvažnijih zadataka države i društva a u tu borbu uključili su se i oni čiji je put išao u suprotnom smeru, ka Srbiji. Sa njima razgovaramo u temi jutra. Naši gosti su Arno Gujon i Jovana Ružičić.

KO JE U PRAVU
Peter Handke stigao u Švedsku gde će mu u utorak biti dodeljena Nobelova nagrada za književnost. Buka i bes dela svetske i regionalne janosti ne prestaju.U čemu je njegova krivica? Ima li pravde za Handkea? Da li ga u Srbiji već doživljavaju kao drugog srpskog Nobelovca? O tome sa rediteljem Ljubišom Ristićem i piscem, prijateljem i prevodiocem Handkea Žarkom Radakovićem.

SVI PRIČAJU O...
U čemu je tajna manastira Tumane kod Golupca? Da li su tačna svedočenja onih koji tvrdne da su u njemu našli ozdravljenje i spas? O zadužbini Miloša Obilića, nastaloj uoči Kosovskog boja, i monaškom životu, govori iguman manastira, Dimitrije Plećević.

MOJ PUT
Njene pesme i muzika preživele su ratove i raspad nekoliko država. Pevala je Josipu Brozu Titu, upoznala Gadafija, danas nastupa sa istom energijom kao i pre nekoliko decenija. Kakav je bio životni put jedne od najpopularnijih pevačica na našim prostorima? To nam otkriva Neda Ukraden. Ona je naša gošća.

ZABAVA
I ove zime u Beograd nam donosi duh Dalmacije. Uoči nastupa u Domu omladine, naš gost je glumac i pevač Frano Lasić.