Jutro - Petak, 6. decembar - Srbiji nedostaje 8.000 profesionalnih vozača: Do kada će moći da ih menjaju penzioneri?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Srbiji nedostaje 8.000 profesionalnih vozača, foto: Depositphotos/iakovenko123
Srbiji nedostaje 8.000 profesionalnih vozača, foto: Depositphotos/iakovenko123
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. "Vitki za samo sedam dana", "15 kilograma manje za dve nedelje", "čudesni detoks"- samo su od nekih naslova koji nas bombarduju iz medija. Šta treba jesti tokom zime, kako otopiti višak a ne ugroziti zdravlje i zašto ne veruje u dijetu pitamo fiziologa dr Dejana Čubrila.
MITOVI O HRANI

PRELISTAVANJE
2. Nemačka kancelarka Angela Merkel danas u Aušvicu, prvi put od kada je došla na vlast. Zašto tek sada, na kraju mandata, ide da se pokloni senima milion i 300 hiljada ubijenih ljudi? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Predragom Markovićem i Ognjenom Pribićevićem.
ISTORIJSKA POSETA

NA LICU MESTA
3. Pošta Srbije u štrajku. Radnici traže veće plate, pisma i paketi na čekanju. Sindikati tvrde da ne stoje iza obustave rada, a rukovodstvo preduzeća se poziva na zakon. Da li će i kako problem biti rešen proverava naša ekipa.
ZATVORENI ŠALTERI

SPORT
4. Ubedljiv poraz rukometašica Srbije od Holandije na Svetskom prvenstvu. Protiv Slovenije neophodna pobeda za plasman u drugu fazu. Detaljnije od Nine Kolundžije.
POSLEDNJA ŠANSA

TEMA JUTRA
5. Narodni muzej potražuje slike koje se nalaze u Belom dvoru. Može li odbijanje Dvora da ih vrati, da bude osnov za sudsku postupak? Da li o tim slikama treba da se pregovara ili postoji jasna procedura? To pitamo ministra Vladana Vukosavljevića.
NACIONALNOBLAGO

KO JE U PRAVU
6. Srbiji nedostaje 8.000 profesionalnih vozača ali njihovo mesto ne mogu da zauzmu kolege iz inostranstva. Važeći propisi to ne dozvoljavaju. Do kada će moći da ih menjaju penzioneri? Koliko je situacija alarmanta?
"VOZI MIŠKO"

SVI PRIČAJU O
7. Uzbudljivu priču o Napuljskoj mafiji priča nam pisac, Italijan na privremenom radu u Srbiji Mario Liguori. On je naš gost.
"SAMO UBISTVO"

ZABAVA
8. Prva je u trendingu. Za dva dana - dva milona pregleda. Nova pesma Edite Aradinović osvojila region. Ona nam stiže u goste i peva uživo.
"SOBA"