Jutro - Nedelja, 1. decembar - Životni put Mileta stolara, dobitnika nagrade "Humanista godine"

Ove nedelje gledaćete sledeće teme:

.

PRELISTAVANJE
Da li će Demokratska stranka pre ujedinjenja ponovo da se podeli? Posle sednice Glavnog odbora koju su neki od članova napustili tvrdeći da se Demokratija polako ukida u Demokratskoj stranci, demokrate su raspustile Beogradski odbor i Demokratsku omladinu. O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa poslanikom DS-a Dragoslavom Milojičićem i prograamskim direktorom Demostata Zoranom Panovićem.

TEMA NEDELJE
Srpski specijalci prvi su stigli u Albaniju da pomažu u spasavanju preživelih u snažnom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio tu zemlju. U Srbiju su se vratili juče kada je potraga obustavljeni, ovog jutra sa nama u studiju, pripadnici Spasilačkog tima MUP-a Srbije,

KO JE U PRAVU?
Da li je tačno da naša Planeta prolazi kroz takozvanu devetu, ključnu prekretnicu koja će dovesti do katastrofalnih klimatskih promena? Kakve posledice bi mogli da osete stanovnici ovog dela Evrope? Hoće li Vojvodina postati pustinja, a Norveško more letovalište? O posledicama promene klime govore Vladimir Djurdjević i Nedeljko Todorović.

SVI PRIČAJU PRIČAJU O...
Kako izgleda život najskupljeg srpskog fudbalera Luke Jovića u Madridu videćete eksluzivno večeras u prvoj emisiji Lično nezvanično koja počinje večeras u 18 i 50 na Prvoj. Neke detalje otkriva nam autor emisije Filip Čukanović.

MOJ PUT
Milorad Jurković, poznatiji kao Mile stolar, u protekle četiri i po godine napravio je i besplatno podelio više od 1.900 drvenih stolica za hranjenje beba. Ovaj 48-godišnji stolar iz Rakovca kod Beočina, po anketi naših iseljenika dobitnik je nagrade "Humanista godine". Za nagradu naše dijaspore kaže da mu laska što je sa drugog kraja sveta, ali i dodaje da su prava nagrada dečji osmesi i zahvalnost roditelja.​

ZABAVA
Jedno od najznačajnijih imena svetskog pijanizma Boris Berezovski nastupiće 9. decembra u Kolarcu sa mladim beogradskim orkestrom Muzikon. Kako najpoznatije rok i pop melodije zvuče na klasičnim instrumentima čućete u našem programu.