Jutro - Nedelja, 24.11. - Šta sve popijemo kada pijemo vodu?

U današnjem izdanju emisije, gledaćete:

.

PRELISTAVANJE

Najvažnije naslove iz dnevne štampe komentarišu Nadežda Gaće, glavni i odgovorni urednik Novog magazina i
Žarko Rakić, v.d. glavnog i odgovornog urednika Politike.

TEMA JUTRA
Oči u oči sa piratima! Dan nakon što je uspeo da im pobegne u Gvinejskom zalivu o svim detaljima tog dramatičnog dođađaja i o tome kako izgleda borba protiv pirata i život na okeanu otkriva nam pomorac Aleksandar Terek. U Srbiju je stigao juče, ovog jutra dolazi u naš studio.

KO JE U PRAVU
Šta sve popijemo kada pijemo vodu? Da li je za naše zdravlje bolja flaširna ili česmovača? U čemu je razlika? U kojim gradovima i delovima Srbije je najkvalitetnija voda a gde ne bi smeli da je pijemo?

SVI PRIČAJU O...
U Egiptu ga zovu kraljem piramida. Otkrio je mnoge tajne koje i dalje krije ta drevna civilizacija. Šta je najzanimljivije što je pronašao ispod egipatskog peska i kakva su čuda još moguća u svetu arheologije, otkriva nam najpoznatiji egiptolog, koji je svojevremeno bio inspiracija za Indijanu Džonsa – arheolog Zahi Havas. Dolazi iz Kaira.

MOJ PUT
On je frontmen benda koji je preživeo i nadživeo sve muzičke tranzicije. I posle 40 godina zrači energijom iz osamdesetih godina. Kako je izgledao životni put jednog od najpoznatijeg pankera YU rok scene? U čemu je tajna i kako je budizam promenio njegov život, otkriva nam Srđan Gile Gojković.

ZABAVA
Novim singlom ''Vreme pokaže'' najavljuju dugo očekivani peti studijski album. U goste nam dolazi bend Iskaz. Slušamo ih uživo ovog jutra.