Jutro - Nedelja, 17. novembar - Bezbednost dece u školama: Ko sve može slobodno da ušeta među đake i ko je odgovoran za to?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Ko sve može slobodno da ušeta među đake i ko je odgovoran za to?, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Ko sve može slobodno da ušeta među đake i ko je odgovoran za to?, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
.

PRELISTAVANJE
Najvažnije naslove dnevne štampe, komentarišu Ljiljana Smajlović, novinar i Žana Petrović Kuljača de Rodrigez, počasni konzul Srbije u Boliviji.

TEMA NEDELJE
Povod za temu "Bezbednost dece u školama" je nedavni pokušaj silovanja u jednoj beogradskoj gimnaziji, kada je osumnjičeni bez ikakvih problema ušao u školsku zgradu. Ko je morao da ga spreči, na kome je odgovornost, koje mere bi trebalo preduzeti ubuduće?

KO JE U PRAVU?
Vest da je ulica u Desimirovcu kod Kragujevca dobila ime Đenerala Draže Mihailovića i dalje izaziva veliku pažnju i podelu u javnosti. Za jedne, odluka je istorijska greška, dok se drgi pozivaju na Zakon o izjednačavaju pripadnika partizanskog i četničkog pokreta. Polemika se nastavlja i u studiju Prve tv.

SVI PRIČAJU O...
Kada će električni automobil zameniti klasični i od čega to najviše zavisi, da li je cena presudni faktor i dokle se stiglo sa razvojem pouzdane i dugotrajne baterije za elektroauto? O tome govori profesor Dejan Ilić, član tima koji upravlja jednim od najvrednijih projekata nemačke vlade – Elektromobilnost.

MOJ PUT
Pre 20 godina izborila se sa opakom bolešću i svoju karijeru posvetila edukaciji žena u borbi protiv raka dojke. Zahvaljujući svom radu spasila je živote skoro 18.000 žena. Kako je tekao njen životni put? Koje je pouke izvukla tokom borbe sa rakom grlića materice i zašto je 15 minuta mesečno ključno u spasavanju nečijeg života? Iz Novog Sada dolazi nam medicinska sestra Vesna Imbronjev.

ZABAVA
Svečana premijera animiranog filma ''Zaleđeno kraljevstvo 2'', biće održana 20. novembra u Beogradu. U goste nam dolaze Jelena Gavrilović i Lejla Hot, koje su pozajmile glasove glavnim junakinjama.