Jutro - Nedelja, 03.11. - Odluka Tvitera da ozabrani političko oglašavanje podelila Ameriku. Zabrinjava li to srpske političare?

.

PRELISTAVANJE

Njavžanije teme sa stranica denevnih novina, komentarišu Jakša Šćekić, novinar i Nebojša Krstić, analitičar medija.

TEMA NEDELJE
Manje od pet meseci do redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u Srbij. Šta misle građani? Ide li Srbija u dobrom pravcu? Kome veruju? Za koga bi danas glasali?

SVIPRIČAJU O:

Zemljotres jačine 4,8 jedinica Rihterove skale potresao je juče centralno područje BiH. Najnoviji potres samo je jedan u nizu koji su poslednjih pet dana pogodili širi region, od Krita, preko Albanije, Kosova, Dalmacije do centralne Bosne. Šta je uznemirilo ovaj deo Planete, jesu li to uobičajene pojave, mogu li se očekivati i snažniji potresi, kakva je prognoza za Srbiju, jesu li zemljotresi u vezi sa promenom meteoroloških uslova…? O tome govore: Branko Dragičević, direktor Seizmološkog zavoda Srbije, Dragan Milovanović, geolog vulkanolog, profesor na Rudarsko-geološkom fakultetu i Nedeljko Todorović, meteorlog RHMZ.

KO JE U PRAVU
Odluka tvitera da od 22. novembra zabrani političko oglašavanje podelila Ameriku. U kojoj meri će uzdrmati najpoznatijeg tviteraša na svetu, Donalda Trampa? Zabrinjava li ta odluka srpske političare? Koliko je tviter kod nas pogodna platforma za plasiranje političkih poruka? O tome govore Miloš Vučević, Aleksandar Šapić i Borislav Miljanović.

MOJ PUT
Nije uspeo u Srbiji, ali ga je Amerika prihvatila raširenih ruku. Na filmu je debitovao u 31. godini i ostvario svoj san. Kako je tekao njegov životni put od đubretara Njujorka do jednog od najuspešnijih srpskih glumaca Holivuda? Zašto je toliko opsednut Nikolim Teslom i kakav je osećaj biti nominovan za Oskara? To zna moj današnji gost, glumac Željko Džek Dimić.

ZABAVA
Briljirao je u ulozi Fredija Merkjurija i zasluženo pobedio u petoj epizodi emisije ''Tvoje lice zvuči poznato''. Delić atmosfere u naš jutarnji program donosi nam Aleksa Jelić.