Jutro - Nedelja, 27. oktobar - U Srbiji je danima na snazi crveni alarm: Kakav vazduh dišemo?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kakav vazduh dišemo?, foto: Depositphotos/SergeyNivens
Kakav vazduh dišemo?, foto: Depositphotos/SergeyNivens
.

PRELISTAVANJE
Najvažnije teme o kojima pišu dnevne novine, komentarišu Ivan Karl, sekretar za kulturu Beograda i Milan Lađević, glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa.

TEMA NEDELJE
Beograd je protekle sedmice bio u vrhu liste najzagađenijih gradova sveta. Već danima je upaljen "crveni alarm", jer je vazduh na teritoriji cele Srbije izuzetno zagađen. Kako je došlo do toga, čija je krivica, koje su posledice po zdravlje stanovništva, kakav ćemo tek vazduh da udišemo kad počne grejna sezona, šta se preduzima da se zagadjenost smanji…? Gosti Jutarnjeg programa su dr Tanja Radosavljević, pulmolog, Milenko Jovanović, načelnik u Agenciji za zaštitu životne sredine i prof. dr Vladimir Đurđević, klimatolog, sa Fizičkog fakulteta u Beogradu.

​KO JE U PRAVU?
Treba li i Srbija da uvede neradnu nedelju i praznike, za trgovinske radnje i šoping centre, po ugledu na Crnu Goru gde se takva praksa primenjuje od prošle nedelje, ali i mnoge druge evropske zemlje. Kakva bi bila ekonomska računica, ko bi bio gubitnik, a ko dobitnik, da li bi u tom slučaju bilo otpuštanja radnika? Pitaćemo i vas, šta mislite, da li trgovine treba da budu zatvorene nedeljom.

SVI PRIČAJU O...
Ako mislite da ste najjača karika vaše porodice i da imate odlično znanje, prijavite se za učešće u telefosnkom kvizu znanja koji od sutra počinje na našoj televiziji. Tim povodom u goste nam dolazi jedan od voditelja kviza, Ivan Milovanović.

MOJ PUT
O svom uzbudljivom životnom putu govori Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Dan Tana, producent kome su već dugo otvorena vrata Holivuda, renomirani ugostitelj čiji restoran posećuju najpopularnije ličnosti sveta, zaljubljenik u fudbal i sportski radnik sa velikim ugledom. Srbin čije je ime cenjeno širom planete.

ZABAVA
Sledeće nedelje počinje jesenji 33. Fešn selekšn. Šta će posetioci moći da vide na najvećem dizajnerskom projektu u regionu i šta će biti moderno predstojeće zime, reći će nam direktor modne agencije ’’Selekt’’ Nebojša Grnčarski.